SiolNET. Novice Svet
2,47

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zelo krute besede nekdanjega Trumpovega zaupnika #video

2,47

termometer

Družbeno omrežje Twitter je pred nekaj urami ukinilo uporabniški račun Steva Bannona, nekdanjega tesnega sodelavca Donalda Trumpa v Beli hiši. Razlog? Bannon je v svoji spletni oddaji Vojna soba pozval k obglavljenju glavnega ameriškega imunologa Anthonyja Faucija in direktorja zveznega preiskovalnega urada FBI Christopherja Wraya. Njuni glavi bi nasadil na kola v Beli hiši v opozorilo birokratom, da naj delajo tako, kot jim je naročeno.

66-letni Steve Bannon trenutno na prostosti - plačal je pet milijonov dolarjev varščine - čaka na sojenje zaradi domnevne vpletenosti v pranje denarja pri projektu gradnje zidu na meji med ZDA in Mehiko. Sojenje bo prihodnje leto. | Foto: Reuters 66-letni Steve Bannon trenutno na prostosti - plačal je pet milijonov dolarjev varščine - čaka na sojenje zaradi domnevne vpletenosti v pranje denarja pri projektu gradnje zidu na meji med ZDA in Mehiko. Sojenje bo prihodnje leto. Foto: Reuters
Steve Bannon je bil leta 2016 prvi mož Trumpove predsedniške volilne kampanje, nato pa je postal glavni politični strateg Bele hiše ter svetovalec Trumpa, ki je zmagal na volitvah in postal novi predsednik ZDA. 

Bannon je položaj zapustil po osmih mesecih. Januarja 2018 je padel v nemilost pri Trumpu, ki je iz kontroverzne knjige Ogenj in meč o dogajanju v zakulisju Bele hiše izvedel, da je Bannon kritiziral njega in njegovo družino.

Melania Ivanka Novice Ivanka in Melania v vedno večjih težavah

Steve Bannon je v svoji spletni oddaji Vojna soba Steva Bannona s sovoditeljem Jackom Maxeyjem razpravljal o nameri Donalda Trumpa, da po morebitni zmagi na letošnjih predsedniških volitvah odpusti Anthonyja Faucija, dolgoletnega direktorja ameriškega centra za alergije in nalezljive bolezni ter prvega imunologa ZDA, in direktorja FBI Christopherja Wraya. 

Donald Trump je Anthonyja Faucija, verjetno najslavnejšega imunologa na svetu, ki je v prvi polovici leta vodil prizadevanja Bele hiše v boju proti novemu koronavirusu, prejšnji mesec označil za idiota, ki ne ve, kaj počne. Glavni razlog za to je bilo najbrž Faucijevo nasprotovanje Trumpu, kar zadeva sprejemanje ukrepov za zajezitev epidemije covid-19. | Foto: Reuters Donald Trump je Anthonyja Faucija, verjetno najslavnejšega imunologa na svetu, ki je v prvi polovici leta vodil prizadevanja Bele hiše v boju proti novemu koronavirusu, prejšnji mesec označil za idiota, ki ne ve, kaj počne. Glavni razlog za to je bilo najbrž Faucijevo nasprotovanje Trumpu, kar zadeva sprejemanje ukrepov za zajezitev epidemije covid-19. Foto: Reuters

Fauci Novice Covid-19 je vodilnemu imunologu uničil življenje #video

Bannon je predlagal še bolj drastično kazen za oba ameriška vladna funkcionarja, ki sta se zamerila Trumpu - Fauci zato, ker mu je nasprotoval pri ukrepih za zajezitev koronavirusa, Wray pa predvsem zato, ker FBI ni uslišal Trumpove želje o preiskavi klana Joeja Bidna, Trumpovega protikandidata na predsedniških volitvah.

Nekdanji Trumpov svetovalec bi oba obglavil in njuni glavi nasadil na kola v Beli hiši v opozorilo drugim birokratom, da bodo delali, kot jim bo naročeno, ali pa se bodo poslovili. "Igric je konec," je dejal Bannon.

Steve Bannon do direktorja FBI Christopherja Wraya najverjetneje goji tudi osebno zamero. FBI je letos poleti namreč sprožil preiskavo zbiranja kapitala za medijski imperij, s katerim je povezan Bannon.  | Foto: Reuters Steve Bannon do direktorja FBI Christopherja Wraya najverjetneje goji tudi osebno zamero. FBI je letos poleti namreč sprožil preiskavo zbiranja kapitala za medijski imperij, s katerim je povezan Bannon. Foto: Reuters

Sovoditelj Jack Maxey mu je pritrdil in dejal, da so, ko so se Združene države Amerike osamosvajale od britanske monarhije, na podoben način obračunali tudi s tistimi, ki so se bratili z britanskimi okupatorji. "Te ljudi so obesili. To so včasih naredili izdajalcem," je dejal Maxey. 

Zaradi pozivov k nasilju je Twitter ukinil Bannonov račun. YouTube in Facebook tako drastičnega ukrepa še nista sprejela, sta pa izbrisala Bannonov videoposnetek, v katerem predlaga obglavljenje Faucija in Wraya. 

Preberite tudi:

David Icke Digisvet Zadnji udarec za človeka, ki "resnico" prodaja tudi Slovencem? Donald Trump, Joe Biden, volitve 2020 Digisvet Prevara ob volitvah: izkoristili so tako Trumpa kot Bidna ZDA volitve Novice V nočni mori bi bil novi ameriški predsednik znan šele čez več mesecev

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 2
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin