Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 1. 2020,
12.23

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,84

6

Natisni članek

živalski vrt Nemčija požar živali

Sreda, 1. 1. 2020, 12.23

4 leta, 3 mesece

Žalost v nemškem živalskem vrtu: "Uresničili so se naši najhujši strahovi" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,84

6

V živalskem vrtu v nemškem mestu Krefeld v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija je ponoči popolnoma pogorelo bivališče za opice. Požar je bil usoden za najmanj 30 živali, med katerimi so bili tudi šimpanzi in orangutani. Vzrok požara, ki ga je gasilcem uspelo pogasiti in tako preprečiti širjenje na druge dele živalskega vrta, naj bi bili novoletni lampijoni.

 

"Uresničili so se naši najhujši strahovi. V bivališču za opice ni preživela nobena žival," je zgodaj zjutraj sporočilo vodstvo živalskega vrta. Bivališče, zgrajeno v slogu rastlinjaka, je popolnoma pogorelo. V njem so domovali orangutani, šimpanzi, nekatere manjše opice in tudi različne vrste ptic.

Primer preiskuje policija

Sosednji ogradi z gorilami, kjer trenutno živi sedemčlanska družina goril, je požar prizanesel. Primer zdaj preiskuje policija, živalski vrt, katerega uslužbenci so v šoku, pa bo danes zaprt, poroča STA.

Po prvih izsledkih preiskave naj bi tragedijo zanetili leteči kitajski lampijoni, ki so sicer v Severnem Porenju-Vesfaliji prepovedani od leta 2009, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Na pogorišču so preiskovalci odkrili tri lampijone z ročno napisanimi voščili.

Policija primer obravnava kot požig zaradi malomarnosti, vzpostavila pa je že stik z več posamezniki, ki jih sumijo, da so na silvestrovo v zrak spustili lampijone.

Nemško združenje za zaščito živali je po tragediji pozvalo k prepovedi ognjemetov v bližini živalskih vrtov, kmetij in psarn. Po oceni združenja je požar "grozljiv dokaz dramatičnih posledic za živali, ki jih lahko imajo tovrstna nenadzorovana praznovanja".

Vsako leto jih obišče 400 tisoč obiskovalcev

Živalski vrt v Krefeldu ima sicer letno okrog 400 tisoč obiskovalcev. Tam med drugim živijo tudi sloni, leopardi in nosorogi. Bivališče za opice je bilo odprto leta 1975 in se razteza na površini dva tisoč kvadratnih metrov.

Indira Ekić
Planet TV Indira novo leto dočakala v Avstraliji
dojenček
Novice Preberite, kje se je rodil prvi novorojenček v letu 2020
Denar
Novice Ste vedeli? Od 1. januarja veljajo te pomembne novosti.
Ne spreglejte