Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 12. 2007,
14.18

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 12. 2007, 14.18

7 let, 12 mesecev

Volitve v Pakistanu najverjetnje ne bodo 8. januara

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Pojavil se je nov video posnetek, ki dokazuje, da je bila nekdanja pakistanka premirka Benazir Buto umorjena s strelom.

Posnetek, ki ga je pridobila britanska televizija Channel 4, zanika razlago oblasti, da je Butova umrla, ker je z glavo udalila v streho avtomobila. Na posnetku je videti moškega v beli obleki, ki z bližine ustreli vodjo pakistanske opozicije, nato pa je slišati pok zaradi eksplozije samomorilskega napadalca. Pakistanske oblati se na posnetek še niso odzvale. Pred tem je pakistanski predsednik Perez Mušaraf dejal, da bo "razmislil" o mednarodni pomoči za preiskavo smrti Benazir Buto.

Pakistanu se vedno bolj obeta preložitev volitev

Pakistanske parlamentarne volitve, predvidene za 8. januar prihodnje leto, bodo zaradi četrtkovega umora Butove preložili za najmanj štiri tedne ali več, je povedal neimenovani predstavnik pakistanske vlade. V Pakistanski ljudski stranki (PPP) so preložitev volitev že zavrnili, saj trdijo, da so na volitve pripravljeni. Za stranko nekdanjega pakistanskega premiera Navaza Šarifa pa bi bila kratka preložitev volitev sprejemljiva.

Neimenovana člana vlade in volilne komisije sta sporočila tudi, da bo do preložitve prišlo zaradi nemirov, ki so se po smrti Butove razširili po državi. Priprave na volitve so bile prekinjene zaradi nemirov v provinci Sind, politični trdnjavi Butove, in zaradi zamud pri tiskanju volilnih glasovnic v Karačiju.

"Brez dvoma"

"V provinci Sind je bilo poškodovanih več kot 40 uradov volilne komisije in njenih upravnih organov," je povedal neimenovani predstavnik vlade. "Volitve bodo brez dvoma preložene," pa je povedal predstavnik volilne komisije.

Pakistanska volilna komisija naj bi prvi dan novega leta sporočila, ali bodo volitve potekale v skladu z napovedmi 8. januarja ali jih bodo preložili. Po prvotnih napovedih naj bi to sporočila danes.

Brown: Volitve morajo biti 8. januarja

Britanski premier Gordon Brown je Mušarafu v pogovoru ponudil povečanje že tako krepkega sodelovanja na področju boja proti terorizmu. V pogovoru pa je tudi izpostavil, da morajo parlamentarne volitve potekati 8. januarja, kot je bilo napovedano, so sporočili iz urada britanskega premiera.

Vrednost osrednjega indeksa KSE na glavni borzi v pakistanskem Karačiju je medtem zaradi negotovih političnih razmer po umoru Butove davi padla za 677,7 točke na 14.094, kar bi lahko bil največji padec indeksa.

Ne spreglejte