SiolNET. Novice Svet
7,48

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Slovenci med najbolj zvestimi gosti

Velik upad turistov na Hrvaškem, včeraj 34 novih okužb #video

7,48

termometer

Na Hrvaškem so julija zabeležili 2,44 milijona turističnih prihodov in 18,6 milijona prenočitev, kar je 47 odstotkov prihodov in 39 odstotkov prenočitev manj kot julija lani, kažejo podatki Hrvaške turistične skupnosti. Slovenski turisti so med najbolj številnimi. Ustvarili so 3,44 milijona prenočitev, kar je 12 odstotkov manj kot julija lani.

V zadnjih 24 urah so na Hrvaškem okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 34 ljudeh, umrle so štiri osebe. Največ novih primerov (24) so odkrili v splitsko-dalmatinski županiji. Včeraj so okužbo potrdili pri 36 ljudeh. 
Dubrovnik Trendi Jadranski biser sameva. Je letošnja sezona že izgubljena? #video

Prejšnji mesec je na Hrvaško prišlo 2,13 milijona tujih turistov, s čimer so dosegli približno polovico obiskov iz julija lani. Ustvarili so 15,7 milijona prenočitev, kar je 59-odstotna realizacija enakega meseca lanskega leta. Najmanj je upadlo število domačih turistov; teh je bilo približno 325 tisoč, kar je devet odstotkov manj, navaja STA.

Slovenci med najbolj zvestimi gosti

Največ prenočitev so ustvarili gostje iz Nemčije, in sicer 4,43 milijona, kar na letni ravni pomeni 13-odstotni upad. Sledili so turisti iz Slovenije (12-odstotni upad), ti so poleg hrvaških in nemških turistov tudi tisti, katerih število prenočitev je najmanj upadlo. Ko gre za prenočitve gostov iz drugih držav, so sledili Poljaki z 1,6 milijona prenočitev (21-odstotni upad) ter Čehi z 1,42 milijona prenočitev (28-odstotni upad), še piše STA.

Največ prenočitev na otoku Vir

Največ prenočitev so na Hrvaškem imeli julija na otoku Vir (711 tisoč), v Rovinju (619 tisoč), Medulinu (533 tisoč), v Novalji na otoku Pagu (486 tisoč) in na Malem Lošinju (475 tisoč), poroča STA.

Dubrovnik Trendi Opusteli Dubrovnik: tako prazen je danes ta jadranski biser #video #foto

 

Prvega dne avgusta je bilo na Hrvaškem 780 tisoč turistov, med katerimi je bilo 200 tisoč nemških, 135 tisoč slovenskih, 130 tisoč hrvaških, 74 tisoč poljskih in 46 tisoč čeških državljanov. Kot so dodali, je bilo v prvih sedmih mesecih na Hrvaškem 4,11 milijona turističnih obiskov in 26,34 milijona prenočitev. Gre za približno 45-odstotno realizacijo lanskega obiska, po pisanju STA poroča Večernji list.

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 13
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin