SiolNET. Novice Svet
6,40

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V živalskem vrtu sredi "socialističnega raja" zaradi lakote umrlo okoli 50 živali (foto)

6,40

termometer

Nekatere živali so bile pred smrtjo brez hrane tudi po dva tedna, pravi vodja sindikata v živalskem vrtu v glavnem mestu Venezuele Caracasu Marlene Sifontes.

 

Skupno je po njenih besedah zaradi lakote v zadnjega pol leta umrlo že okoli 50 živali. Kot je dejala, so leve in tigre hranili z mangom in bučami, s čimer so poskušali nadomestiti meso. V preostalih manjših živalskih vrtovih po državi so razmere še slabše, zato ljudi pozivajo, naj donirajo hrano za živali, poroča Reuters.

Venezuelske oblasti zanikajo, da so živali umrle zaradi lakote. Venezuelske oblasti zanikajo, da so živali umrle zaradi lakote.

V državi primanjkuje hrane in zdravil

Venezuela je pod vodstvom predsednika Nicolasa Madura, ki je v državi, podobno kot njegov predhodnik Hugo Chavez, želel ustvariti socialistični raj, popolnoma obubožala. Močno primanjkuje osnovnih dobrin, zato se njeni prebivalci po hrano in zdravila odpravljajo v sosednjo Kolumbijo.

Mnogim živalim so dnevno količino hrane zmanjšali za polovico. Mnogim živalim so dnevno količino hrane zmanjšali za polovico. Živali zaradi lakote umirajo tako v živalskem vrtu v Caracasu kot tudi v živalskih vrtovih drugje po državi. Živali zaradi lakote umirajo tako v živalskem vrtu v Caracasu kot tudi v živalskih vrtovih drugje po državi. Zaradi pomanjkanja živali pogosto hranijo z živili, ki zanje niso primerna. Zaradi pomanjkanja živali pogosto hranijo z živili, ki zanje niso primerna. Nekatere živali pred smrtjo niso jedle tudi po dva tedna. Nekatere živali pred smrtjo niso jedle tudi po dva tedna.

Številni živalski vrtovi so odvisni od hrane, ki jim jo podarijo Venezuelčani. Številni živalski vrtovi so odvisni od hrane, ki jim jo podarijo Venezuelčani. Vsesplošno krizo v "socialističnem raju" močno občutijo tudi živali. Vsesplošno krizo v "socialističnem raju" močno občutijo tudi živali.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 75
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin