SiolNET. Novice Svet
0,28

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V obsežnem požaru v Londonu več poškodovanih #foto

0,28

termometer

Požar v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu
Foto: Reuters

V eni od stanovanjskih stolpnic v Londonu je danes izbruhnil obsežen požar. Reševalci so oskrbeli 44 oseb. Devetnajstnadstropna stolpnica ima pročelje iz enakega materiala kot stolpnica Grenfell, ki je zgorela leta 2017, pri čemer je umrlo 72 ljudi.

S požarom v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu se je skoraj tri ure bojevalo okoli 125 gasilcev. Dve osebi so zaradi vdihavanja dima prepeljali v bolnišnico, 38 odraslih in štiri otroke pa so oskrbeli na prizorišču. Ognjeni zublji so zajeli osmo, deveto in deseto nadstropje.

Požar v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu Foto: Reuters Požar je obudil spomine na tragedijo pred štirimi leti, ko je ogenj povsem uničil 24-nadstropno stolpnico Grenfell v zahodnem Londonu.

Približno petina pročelja stolpnice, v kateri je danes izbruhnil požar, je pokrita z oblogami iz polietilena, ta je bil ključen dejavnik pri požaru v stolpnici Grenfell.

Požar v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu Foto: Reuters Sorodniki in svojci žrtev grenfellske tragedije so se na današnji požar odzvali z besedami "dovolj je dovolj". "Vlada je obljubila, da bo nevarne obloge odstranila do junija 2020, svojega cilja ni izpolnila in z vsakim dnem, ki mine, so ogrožena življenja," je sporočila njihova podporna organizacija.

Požar v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu Foto: Reuters Londonski župan Sadiq Khan je poudaril, da je ključno, da vlada, vlagatelji, gradbeniki in regionalne oblasti sodelujejo pri odstranitvi oblog z vseh prizadetih zgradb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Požar v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu Foto: Reuters Požar v stolpnici v četrti Poplar v vzhodnem Londonu Foto: Reuters

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin