Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 6. 2018,
17.41

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,14

2

Natisni članek

Natisni članek

požar hotel London gasilci

Sreda, 6. 6. 2018, 17.41

6 let, 3 mesece

Ogenj zajel luksuzni hotel v Londonu #foto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,14

2

V središču Londona je popoldne izbruhnil požar. Zagorelo je v hotelu Mandarin Oriental v prestižni soseski Knightsbridge nedaleč od Hyde Parka. Z ognjem v luksuznem hotelu se trenutno bori okoli 120 gasilcev, močan dim, ki se vali iz hotela s petimi zvezdicami, pa naj bi bil viden po skoraj vsej britanski prestolnici.

Posnetki, ki jih na spletu objavljajo uporabniki družbenih omrežij, prikazujejo gost dim, ki se vali iz hotela Mandarin Oriental v prestižni soseski Knightsbridge, ki leži v okrožju West London blizu Hyde Parka. 

Po poročanju Sky News so gasilce o požaru obveščeni ob 15.55 po lokalnem času. Ker so enote še na terenu, kjer se borijo z ognjem, vzrok za požar trenutno še ni znan.

Predstavnik hotela je zaenkrat povedal le, da so ob požarnem alarmu iz stavbe evakuirali vse ljudi. Med ljudmi, ki so morali zaradi požara zapustiti omenjeni hotel, je tudi pevec Robbie Williams. O poškodovanih zaenkrat ne poročajo.

12-nadstropni Mandarin Oriental v Londonu, zgrajen leta 1902 v edvardijanskem slogu, velja za enega od najbolj prestižnih hotelov v britanski prestolnici. Pred kratkim so lastniki hotel, ki je med drugim znan tudi zaradi svojih restavracij, prenovili, za obnovo pa so porabili več milijonov funtov.

Ne spreglejte