Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 7. 2014,
10.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

truplo Južna Koreja

Torek, 22. 7. 2014, 10.04

8 let

V Južni Koreji našli truplo lastnika ponesrečena trajekta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Posmrtne ostanke, ki so jih našli pred več tedni, so identificirali kot pobeglega lastnika ponesrečenega južnokorejskega trajekta Sewol Yoo Byung Euna.

Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, je 72-letni Yoo po nesreči, v kateri je 16. aprila po zadnjih podatkih umrlo 294 ljudi, deset pa jih še vedno pogrešajo, pobegnil, za njim pa je stekla obsežna iskalna akcija, v kateri je sodelovalo več deset tisoč policistov in vojakov.

Njegovo truplo je na polju v bližini mesta Suncheon 300 kilometrov južno od Seula 12. junija našel neki kmet. Truplo je že razpadalo, zato so lahko identiteto potrdili le s pomočjo analize DNK. Po več tednih analiz je sodnomedicinskim izvedencem uspelo dobiti prstni odtis, s katerim so potrdili Yoojevo identiteto.

Vodja policije v Suncheonu Woo Hyung Ho je za novinarje dejal, da je bilo truplo že preveč razpadlo, da bi lahko ugotovili vzrok smrti. Na kraju, kjer so ga našli, je bilo sicer tudi več praznih steklenic alkohola. "Ne vemo še, ali je šlo za samomor ali umor," je še dejal Woo in izrazil upanje, da bodo sodnomedicinski izvedenci z dodatnimi analizami lahko ugotovili vzrok in natančen datum smrti.

Policija je bila tarča ostrih kritik, ker kljub obsežni iskalni akciji niso našli poslovneža na begu, Woo pa je priznal, da je tudi analiza, s katero so ugotovili povezavo med najdenim truplom in Yoojem, trajala predolgo. Truplo so namreč odkrili le nekaj kilometrov od ene od poslovneževih vil, zraven pa je bila torba z biografijo, ki jo je Yoo napisal v zaporu v 90. letih prejšnjega stoletja.

Woo je po tej samokritiki policije izgubil službo. Takoj po novinarski konferenci so ga njegovi nadrejeni odpustili s položaja vodje policije, poroča AFP.

Ne spreglejte