Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 5. 2018,
8.54

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Natisni članek

Malezija korupcija policija politika

Petek, 18. 5. 2018, 8.54

5 let, 11 mesecev

V hišni preiskavi pri nekdanjem premierju zasegli torbe z gotovino in nakitom #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,52

1

Malezijska policija je danes med hišnimi preiskavami na lokacijah, povezanih z nekdanjim premierjem Najibom Razakom, zasegla 72 torb z nakitom in gotovino ter 284 škatel z luksuznimi torbicami, poročajo tamkajšnji mediji.

Najib, ki je pretekli teden nepričakovano izgubil parlamentarne volitve, je obtožen poneverbe več sto milijonov dolarjev iz državnega investicijskega sklada 1MDB.

Policija je hišne preiskave opravila v stanovanjskih kompleksih, povezanih s preiskavo, ki poteka proti 1MDB. Zasežene predmete so morali odpeljati s petimi tovornjaki. Policija zdaj poskuša oceniti vrednost zaseženih predmetov.

Mahatir
Novice V Maleziji na volitvah zmagal 92-letni Mahatir

Policija je med drugim zasegla torbice luksuznih znamk Hermes in Louis Vuitton. Kovinski sef, ki so ga našli v enem od Najibovih stanovanj, še vedno poskušajo odpreti, je sporočil direktor preiskovalnega urada za gospodarski kriminal Amar Singh.

Po njegovih navedbah so v okviru preiskave proti 1MDB preiskali šest nepremičnin - Najibovo pisarno, njegovo uradno rezidenco in štiri stanovanja.

Najib zavrača obtožbe o korupciji, vladna preiskava pa ga je oprala krivde. | Foto: Reuters Najib zavrača obtožbe o korupciji, vladna preiskava pa ga je oprala krivde. Foto: Reuters

Zapori
Novice V Maleziji prva zaporna kazen zaradi širjenja lažnih novic

Najibu in njegovi ženi, ki naj bi bila strastna zbiralka luksuznih torbic, so ta teden prepovedali odhod iz države, potem ko so v javnost prišle informacije, da nameravata z zasebnim letalom odpotovati v Džakarto. Policija je njuno rezidenco in še eno stanovanje v njuni lasti preiskala v sredo.

Najib zavrača obtožbe o korupciji, vladna preiskava pa ga je oprala krivde.

KickAss BikePlates, kolo, tablice
Trendi Slovenca, ki sta v Maleziji končno našla pogum za začetek lastnega posla

Premier Mahathir Mohamad, Najibov nekdanji mentor, je po prevzemu položaja naročil policiji, naj ponovno odpre korupcijsko preiskavo. Prav tako je suspendiral generalnega tožilca Mohameda Apandija Alija, ker naj bi pomagal prikriti škandal.

Ne spreglejte