SiolNET. Novice Svet
3,80

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Upanja ni več. Reševanje podmornice s 44 člani posadke končano.

3,80

termometer

podmornica
Foto: Reuters

Argentinska mornarica je sporočila, da je prekinila reševanje podmornice s 44 člani posadke, ki je izginila pred dvema tednoma.

"Kljub močnim naporom nam lokacije podmornice ni uspelo najti," je sporočil predstavnik mornarice Enrique Balbi. Dodal je, da so podmornico iskali dvakrat dlje od časa, za katerega menijo, da bi ga člani posadke lahko preživeli ujeti v podmornici ARA San Juan.

Podmornico bodo iskali še naprej

Upanje, da bi lahko našli preživele, je začelo upadati po poročilih o eksploziji v bližini lokacije, na kateri so podmornico nazadnje zaznali. Zadnji signal je podmornica poslala 15. novembra.

Kljub koncu reševalne akcije bodo razbitine podmornice še naprej iskali, poroča BBC.

Kot je razvidno iz zadnjega sporočila, so iz pogrešane podmornice nazadnje sporočili, da je morska voda vdrla v prezračevalni sistem, zaradi česar je prišlo do kratkega stika na akumulatorju in posledično do požara.

Argentinska mornarica je pretekli teden sporočila, da so tik po prekinitvi radijskega stika s pogrešano podmornico zaznali nenavaden zvok, ki bi lahko bil eksplozija. Tudi iz Organizacije za pripravo pogodbe o celoviti prepovedi jedrskih poskusov (CTBTO), ki ima sedež na Dunaju, so kasneje sporočili, da so tri ure po zadnji komunikaciji podmornice z mornarico na poti podmornice zaznali dogodek, ki bi lahko bil eksplozija. STA

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 62
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin