Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleksander Kolednik

Torek,
29. 3. 2016,
8.27

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Letalo

Torek, 29. 3. 2016, 8.27

6 let, 7 mesecev

Talec na egiptovskem letalu posnel selfie z ugrabiteljem (foto in video)

Aleksander Kolednik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Ugrabitelj egiptovskega letala grozi, da se bo razstrelil. | Foto Reuters

Foto: Reuters

Potniško letalo družbe EgyptAir, ki je bilo na poti iz Aleksandrije v Kairo, je bilo danes zjutraj ugrabljeno. Letalo je ob 8.46 na zahtevo ugrabitelja pristalo na ciprskem letališču Larnaka.

Ugrabitelja so že aretirali, je sporočila ciprska vlada. Policiji se je predal sam, na sebi pa ni imel razstreliva. Ciprski zunanji minister Ioanis Kasulidis je dejal, da je ugrabitelj nosil lažni pas z razstrelivom.

Kot je razvidno iz spodnjih posnetkov, so po tem, ko je ugrabitelj izpustil vse potnike razen štirih članov posadke in treh tujih potnikov, tudi te osebe zapustile letalo, med njimi ena skozi pilotsko kabino.



Ugrabitelj letala, Egipčan Seif El Din Mustafa, je zahteval izpustitev ženskih zapornic v Egiptu. Informacija, da je ugrabitelj egiptovski in ameriški državljan Ibrahim Samaha, profesor veterine na univerzi v Aleksandriji, se je izkazala za napačno. Po poročanju grške televizije je ugrabitelj zahteval tudi prevajalca in odobritev političnega azila na Cipru.

Ciprski predsednik Nicos Anastasiades je zatrdil, da dogodek ni povezan s terorizmom. Po poročanju nekaterih medijev si moški želi le navezati stik z nekdanjo ženo, ki živi na Cipru. "Moški ni terorist, ampak idiot," je dejal egiptovski zunanji minister Sameh Shoukry.

Moški trdil, da ima na sebi pas z eksplozivom

Na krovu letala A320 je bilo 55 potnikov in sedem članov posadke, nekateri mediji pa poročajo, da je bilo na krovu skupaj 81 oseb. Ugrabitelj je trdil, da ima na sebi pas z eksplozivom, a je šlo očitno za lažni pas. Moški, ki je grozil, da se bo razstrelil, je, še preden je izpustil preostale potnike, ženskam in otrokom dovolil, da zapustijo letalo.

Letališče so oblasti zaprle, na kraj dogodka so napotili policiste in reševalce.

 

Letalo je na Cipru pristalo ob 8.46. | Foto: Letalo je na Cipru pristalo ob 8.46.

Še preden se je drama s talci končala, je neznani moški, najverjetneje eden izmed talcev, posnel spodnjo fotografijo z ugrabiteljem.


Ne spreglejte