SiolNET. Novice Svet
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Senatorja: Trumpov zet ni posredoval vseh dokumentov

0,15

termometer

Donald Trump, Jared Kushner in Steve Bannon
Foto: Reuters

Zet predsednika ZDA Donalda Trumpa Jared Kushner v povezavi z afero glede vmešavanja Rusije v lanske ameriške predsedniške volitve, senatni komisiji ameriškega kongresa naj ne bi posredoval vseh zahtevanih informacij.

Kot sta v pismu Kushnerjevemu odvetniku zapisala predsednik pravosodne komisije senata ZDA, republikanec Charles E. Grassley in demokratska senatorka Diane Feinstein, Trumpov zet kljub večkratnim pozivom ni predložil več dokumentov. Ti naj bi se nanašali na "ruske pobude za zakulisne ponudbe in povabila na večerjo" ter Kushnerjevo elektronsko pošto v povezavi z WikiLeaksom. Senatorja trdita, da sta za omenjene dokumente izvedela od drugih prič.

Senatorja sta zaprosila tudi za morebitno korespondenco med Kushnerjem in nekdanjim Trumpovim svetovalcem za nacionalno varnost Michaelom Flynnom, ki je moral februarja odstopiti, potem ko je priznal, da je lagal podpredsedniku ZDA Miku Penceu o srečanju z ruskim odposlancem.

Spletna stran WikiLeaks je med predsedniško kampanjo leta 2016 objavila prestreženo elektronsko pošto iz demokratskega tabora Trumpove protikandidatke Hillary Clinton, kar naj bi Clintonovo med drugim stalo zmage. Ameriška obveščevalna služba je za računalniške vdore obtožila Rusijo.

Trumpov sin Donald Trump mlajši je moral pred nekaj dnevi priznati, da je bil v neposrednih stikih z WikiLeaksom. Med drugim je v ponedeljek zvečer objavil informacije, ki kažejo na komunikacijo med njim in računom Wikileaksa na Twitterju in se med drugim nanašajo na razkritja WikiLeaksa.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin