SiolNET. Novice Svet
0,38

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump v davčnih napovedih več kot desetletje prijavljal izgubo

0,38

termometer

Donald Trump, zaseženi dokumenti | Trump se v javnosti zagovarja, da gre za politični pregon, saj niso počeli nič takšnega, česar ne počnejo vsa druga velika podjetja. | Foto: Reuters
Trump se v javnosti zagovarja, da gre za politični pregon, saj niso počeli nič takšnega, česar ne počnejo vsa druga velika podjetja. Foto: Reuters

Donald Bender, nekdanji osebni računovodja bivšega predsednika ZDA Donalda Trumpa, je v sredo na sodišču v New Yorku povedal, da je Trump v svojih davčnih napovedih med letoma 2008 in 2019 redno prijavljal izgubo. Leta 2009 na primer v višini 700 milijonov dolarjev, leta 2010 pa 200 milijonov dolarjev.

Trumpovi davki so bili doslej najbolj znana javna skrivnost v ZDA, saj jih pred predsedniškimi volitvami leta 2016 za razliko od vseh preostalih kandidatov v sodobni zgodovini ni nikoli objavil.

New York Times je leta 2020 poročal, da je Trump 2017 plačal le 750 dolarjev davka na dohodek. Isti časnik je poročal tudi, da je Trump leta 1995 prijavil 915,7 milijona dolarjev izgube, s čimer se je več let izogibal plačevanju davkov.

Elon Musk, Twitter Novice Požrl je lastno obljubo: Musk Trumpa vrnil na Twitter

Izgubo prijavljal od leta 2009 do 2018

Bender iz računovodskega podjetja Mazars je bil dolga leta osebni računovodja Trumpa in mu je vlagal davčne napovedi. V sredo je na državnem sodišču New Yorka, kjer poteka proces proti Trumpovi organizaciji zaradi finančnih poneverb, povedal, da je Trump prijavljal izgubo od leta 2009 do leta 2018.

Trumpova organizacija je obtožena, da se je izogibala plačilu davkov z izvirnimi načini kompenzacij vodilnim uslužbencem. V primeru obsodbe bo morala sicer plačati le približno milijon dolarjev kazni, osebne odgovornosti vodilnih v podjetju na čelu s Trumpom pa sodišče ne ugotavlja.

Twitter, Elon Musk Novice O vrnitvi Trumpa na Twitter vprašal kar uporabnike

Trump pravi, da gre za politični pregon

Trump se v javnosti zagovarja, da gre za politični pregon, saj niso počeli nič takšnega, česar ne počnejo vsa druga velika podjetja.

Trump ima sicer trenutno številne druge pravosodne težave, pri čemer mu v preiskavah o njegovih prizadevanjih za spreobrnitev izida predsedniških volitev 2020 in odtujitvi zaupnih dokumentov iz Bele hiše grozi tudi zaporna kazen.

dom Ivane Trump, Manhattan Trendi Na prodaj je hiša pokojne Ivane Trump #foto Melania in Donald Trump Novice Trump sprejel odločitev #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin