SiolNET. Novice Svet
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Trump na predzadnjem soočenju najmanj napadalen do kolegov

0

termometer

Soočenje republikancev v Miamiju je bilo bolj umirjeno in kandidati so bili med seboj vljudni. Predsednik ZDA Barrack Obama je republikansko kampanjo tik pred soočenjem označil za cirkus.

Milijarder Donald Trump je ugotovil, da napadalnost proti republikanskim kolegom ni več potrebna. "Neverjetno, kako vljudno je danes," je med soočenjem povedal Trump.

Strankarsko elito je pozval, naj ga podpre, saj privablja milijone novih volivcev in zagotavlja zmago proti demokratom. Zagotovil je, da bodo skupaj že nekako našli odgovore in rešitve.

Kljub kritikam je vztrajal pri trditvi, da vsi muslimani sovražijo Zahod, Marco Rubio pa ga je skušal spomniti, da so na vojaškem pokopališču Arlington pokopani tudi vojaki muslimanske vere, in dejal, da je treba sodelovati z zmernimi muslimani, ki niso radikalni. "Vem, da se ljudem zdi privlačno to, kar govori Donald, vendar pa predsednik ne more povedati vsega, kar mu pride na misel, ker ima to posledice po svetu," je dejal Rubio.

Na čigavi strani je Putin? Kasich je ruskega predsednika Vladimirja Putina pozval, naj se izjasni, ali je na strani ZDA, ker če ni, potem je proti njim. Trump pa ga je ponovno hvalil kot veliko močnejšega voditelja od ameriških, ampak dodal, da to ne pomeni, da mu izraža podporo.

Obama pred soočenjem dejal, da je Trumpa ustvarilo nasprotovanje Obama je na novinarski konferenci s kanadskim premierjem Justinom Trudeaujem pred soočenjem zatrdil, da Rubio in Cruz nista nič boljša od Trumpa, ki ga stranka ne more obvladati. Kot je povedal, se mu zdi najbolj noro to, da Trumpa nekateri republikanci začenjajo kriviti, ker jim stranka razpada.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin