Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

kaya kamenarič

Sreda,
31. 1. 2018,
15.00

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

6

Natisni članek

Donald Trump golf goljufija predsednik

Sreda, 31. 1. 2018, 15.00

6 let, 2 meseca

"Trump med igranjem golfa na veliko goljufa"

kaya kamenarič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

6

Trump golf igranje golfa | Foto Reuters

Foto: Reuters

"Predsednik na igrišču za golf goljufa na veliko," pravi soigralka ameriškega predsednika in 15-kratna zmagovalka LPGA Tour Suzann Pettersen. "Vedno pravi, da je najboljši na svetu. Toda kadarkoli sem igrala z njim, se nikoli ni približal osemdesetim točkam," je povedala.

"Goljufija na veliko ... zato si ne predstavljam, kakšen je v poslu," je o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu in igranju golfa povedala njegova soigralka Suzann Pettersen.

Za britanski The Guardian je še dejala: "Pravijo, da če goljufaš pri golfu, goljufaš tudi v poslu. Prepričana sem, da svojim pomočnikom dobro plača, saj ne glede na to, kako daleč v gozd udari žogico, se ta, ko prideva bližje luknji, znajde na sredi trase."

Pettersenova, ki že desetletje pozna Trumpa, pravi, da ima predsednika rada, čeprav se z njegovo politiko ne strinja, je poročal norveški časopis Verdens Gang.

Trump tumbs up | Foto: Reuters Foto: Reuters

Trump naj bi dosegal celo trojni hendikep, kar pomeni, da naj bi zelo dobro igral tudi na težjih igriščih. Pettersonova je glede tega skeptična, saj pravi, da je to fenomenalen dosežek za moškega v sedemdesetih, ki mora najti čas tudi za vodenje države. 

"Vedno postavi nov rekord"

"Vedno pravi, da je najboljši na svetu. Toda kadarkoli sem igrala z njim, se nikoli ni približal osemdesetim točkam," je dejala. "Čudno je, da vsakič, ko se pogovarjam z njim, pravi, da je ravnokar odigral 69, postavil nov rekord na enem izmed igrišč ali pa zmagal na klubskem prvenstvu. Samo smejem se. Osebno mi je všeč, če me nekdo draži, ker tudi sama zelo rada izzivam druge. Trump to dobro prenaša in verjetno sem mu tudi zato všeč."

Norvežanka, ki na svetovni lestvici dosega drugo mesto in z golfom letno zasluži okoli 14 milijonov dolarjev, dodaja, da je Trump veliko bolj kompleksna oseba, kot se kaže v javnosti in kot "skrbi" za teme, ki so mu pomembne.

Pettersonova ne podpira Trumpove politike

"Nisem podpornica Trumpovih besed in prepričanj," je poudarila Pettersenova. "Zdelo se mi je zelo čudno, da svoje predsedniške kampanje ni bolje premislil. Mislim, da bi lahko zmagal veliko lažje, če si s svojimi izjavami ne bi metal polen pod noge. To je zato, ker je tako trmast. Odkar je postal predsednik, se ni spremenil niti za milimeter." 

Suzann Petersen | Foto: Reuters Foto: Reuters

Po goljufanju znani tudi drugi predsedniki

Goljufanje v golfu pa ni omejeno le na republikanske predsednike. Tudi Bill Clinton je bil znan po "mulligansu" ali ponesrečenih zadetkih, ki jih je, če je bil z njimi nezadovoljen, pač ponovil. "Clintonovi soigralci pa mu niso dovolili le ponoviti udarca," je napisal Don Van Natta Jr v knjigi o predsednikih, ki igrajo golf. "Med igro so mu vedno dali več točk, kot jih je v resnici zadel. Če je nekdo v igri dobil dvojne točke, je Clinton dobil trojne."

Ne spreglejte