Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Andreja Lončar

Četrtek,
2. 11. 2017,
14.39

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

6

Natisni članek

Agrokor Europol Ivica Todorić

Četrtek, 2. 11. 2017, 14.39

6 let, 5 mesecev

Todorić na Europolovem seznamu najbolj iskanih

Andreja Lončar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

6

Todorić Europol | Foto Europol

Foto: Europol

Slaba dva tedna po tem, ko je Hrvaška napovedala mednarodno tiralico za dolgoletnega prvega moža Agrokorja Ivico Todorića, se je ta pojavil na Europolovem seznamu najbolj iskanih. Iskal naj bi ga tudi Interpol.

Nekdanjega predsednika uprave Agrokorja Ivico Todorića Hrvaška po navedbah na portalu eumostwanted.eu išče zaradi preiskave suma zlorabe zaupanja v gospodarskem poslovanju, ponarejanja uradnih dokumentov ter kršitev obveznosti vodenja trgovskih in poslovnih knjig.

Kje je Todorić, ki sicer redno objavlja na blogu, do danes ni znano. Po poročanju hrvaških medijev se je pred oktobrskimi policijskimi preiskavami zaradi Agrokorja zatekel v London, kjer naj bi bila v času preiskav tudi njegova sinova Ante in Ivan Todorić. Prvi se je nato 20. okobra, nekaj dni po preiskavah, vrnil. 


Preberite še:

Po hrvaškem tajkunu bo v Sloveniji kraljeval srbski

Agrokor: vse se je vedelo, a načrtno spregledalo


Osumljen 130-milijonskega oškodovanja

Poleg treh članov družine Todorić policija preiskuje še 12 nekdanjih zaposlenih v Agrokorju in revizijski hiši, ki je pregledovala izkaze koncerna. Vsi osumljeni se bodo branili s prostosti, le za Ivico Todorića so hrvaški pravosodni organi konec oktobra izdali evropski priporni nalog ter Interpolovo tiralico. Omenimo, da Todorića za zdaj ni ne na seznamu Interpola ne na straneh hrvaškega notranjega ministrstva, kjer so razpisane tiralice.

Plenkoviću grozi interpelacija

Največja hrvaška opozicijska stranka SDP je danes sprožila postopek za glasovanje o nezaupnici desnosredinski hrvaški vladi premierja Andreja Plenkovića. Razlog je pogodba, ki jo je Agrokorjeva izredna uprava podpisala z investicijskimi skladi, da bi si zagotovila nova posojila pri poskusu reševanja največje hrvaške družbe pred stečajem.

Plombe in prodaje premoženja

Todorića kot prvoosumljenega bremenijo očitki odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Sodišče je  'zaplombiralo'  razkošni dvorec v Kulmerovih dvorih pod Sljemenom, katerega solastnik je Todorić. V uredništvu Siol.net smo pridobili dokumente, ki dokazujejo, da gre za 55 tisoč kvadratnih metrov nepremičnin.

Začasni svet upnikov hrvaškega koncerna Agrokor je prejšnji teden izredni upravi družbe, ki jo vodi Ante Ramljak, odobril prodajo vile v Medveji pri Opatiji, ki jo je uporabljal Ivica Todorić. Za 8,12 milijona evrov naj bi jo kupil slovaški vlagatelj.

Ne spreglejte