SiolNET. Posel danes Novice
5,53

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Za Todorićevo vilo v Medveji največ ponudil Slovak

5,53

termometer

Vroče - Ivica Todorić
Foto: STA

Začasni svet upnikov hrvaškega koncerna Agrokor je izredni upravi družbe odobril prodajo vile v Medveji pri Opatiji. Vilo, ki jo je uporabljal dolgoletni predsednik uprave Agrokorja Ivica Todorić, bo za 8,12 milijona evrov kupil slovaški vlagatelj.

V Agrokorju so danes pojasnili, da se je za vilo zanimalo šest različnih mednarodnih vlagateljev, dva pa sta oddala zavezujoči ponudbi. Izhodiščna cena vile je bila sedem milijonov evrov. Za vilo ob morju v neoklasicističnem slogu, ki je bila zgrajena leta 1916, je največ ponudil slovaški vlagatelj. Ponujeni ceni je treba dodati še davek.

Luksuzna nepremičnina, ki je bila v lasti Agrokorja od leta 1999, stoji na skupno nekaj več kot 10 tisoč kvadratnih metrih zemljišča. Pri tem ima glavna stavba 851 kvadratnih metrov neto površine, zraven pa je še depandansa s površino 118 kvadratnih metrov.

Polovico Agrokorjevih podjetij bodo prodali

Izredna uprava Agrokorja je danes napovedala, da bodo verjetno prodali polovico izmed svojih 80 podjetij. Med njimi je tudi Adriatica.net, ki je pred leti postala lastnica slovenskega Kompasa. Obdržali bodo maloprodajna, živilska in kmetijska podjetja.

Radi imamo domače, Mercator Foto: Vid Ponikvar Prihodki vsega sektorja maloprodaje, ki vključuje Mercator, Konzum, Konzum BiH, Tisak in Velpro, bodo po napovedih izredne uprave leta 2021 v primerjavi z letom 2016 nižji za osem odstotkov oziroma bodo namesto 4,9 milijarde evrov znašali 4,5 milijarde evrov. Sektor bo moral maržo EBITDA povečati z zdajšnjih 2,2 odstotka na 5,5 odstotka.

Medtem ko se bodo prihodki Mercatorja z 2,3 milijarde evrov povzpeli na 2,4 milijarde evrov, bodo prihodki Konzuma z 1,4 milijarde evrov upadli na 1,3 milijarde evrov. Mercatorjeva EBITDA se bo s 60 milijonov evrov povzpela na 123 milijonov evrov, Konzumova pa s 13 na 78 milijonov evrov.

Ustavili prodajo helikopterja in jahte

V Agrokorju pa so za zdaj ustavili postopek prodaje helikopterja in jahte, ki sta bila prav tako v lasti koncerna. Premičnini sta namreč obremenjeni z zastavnimi pravicami Addiko banke, naslednice avstrijske Hypo banke.

 

 

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 15
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin