Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
9.13

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

nadlegovanje pretep Indija

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 9.13

8 let, 3 mesece

Spolno so ju nadlegovali, zato sta jih pretepli (video)

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Dve sestri v Indiji nista bili pripravljeni čakati, da bi ju doletela usoda na tisoče Indijk, ki jih posilijo. Na avtobusu na severu države sta pretepli tri moške, ki naj bi ju spolno nadlegovali.

Petkov incident je s kamero na svojem mobilnem telefonu posnel sopotnik na avtobusu v severni indijski državi Harjana. Sestri, 19- in 22-letna študentka, sta bili na poti domov, ko naj bi ju trije moški na avtobusu začeli nadlegovati. Ena od žensk je medijem povedala, da so jima moški "grozili in ju zlorabljali".

"Eden od njih se je neprimerno dotaknil moje sestre. Po burni izmenjavi besed je eden od moških poklical prijatelja, češ da naj naju pretepe. Eden je pretepal mojo sestro, druga dva pa sta me držala," je še povedala. Sestri sta se odločili, da se bosta napadalcem uprli, potem ko jima nihče od sopotnikov ni priskočil na pomoč. "Nihče nama ni pomagal, zato sva v samoobrambi sneli svoja pasova in začeli tepsti moške. Če bi nama drugi potniki priskočili na pomoč, se nama ne bi bilo treba zateči k takemu nasilju," je dogodke ena od sester opisala za BBC.

Napadalci naj bi ju potisnili iz avtobusa, potem ko se je ta ustavil, in ju še naprej nadlegovali. Sestri sta se jih ubranili tako, da sta začeli v njih metati opeke, nato pa so zbežali. Za tem sta poklicali policijo, ki je napadalce prijela še isti večer in jih obtožila napada.

Ovadba tudi za voznika in sprevodnika? Policija razmišlja, da bi ovadila tudi voznika avtobusa, ker ni ukrepal. "Voznik bi moral avtobus odpeljati do najbližje policijske postaje, a tega ni storil. Tudi sprevodnik ni ukrepal. Razmišljamo o uvedbi postopkov proti njima," je za indijske medije povedal višji predstavnik policije.

Na spolno nasilje, ki so ga Indijke vsakodnevno deležne v javnosti, je opozoril smrtonosni napad na študentko, ki so jo decembra 2012 na avtobusu v prestolnici Delhi napadli in brutalno posilili. Žrtev napada je pozneje umrla v bolnišnici, napad pa je sprožil javno ogorčenje, kar je vodilo do sprejetja zakonov, ki naj bi preprečevali in strogo kaznovali posilstva.

Ne spreglejte