SiolNET. Novice Svet
3

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Sicilskemu "kraju veleblagovnic" zasegli več sto milijonsko premoženje

3

termometer

Italijanska policija je zasegla več sto milijonov evrov premoženja sicilskega "kralja veleblagovnic" Sebastiana Scuta, potem ko je sodišče potrdilo njegovo obsodbo zaradi povezav z mafijo.

Zasegli so 409 nepremičnin in 48 podjetij, povezanih s Scutom in njegovo ožjo družino. Premoženja sicer policija še ni uradno zasegla, to pa se bo zgodilo, če bo obsodbo potrdilo tudi najvišje italijansko sodišče.

Scuto v svojem podjetju Aligrup zaposluje 1600 ljudi. Tožilci so že zagotovili, da z ukrepom ne bodo prizadete pravice zaposlenih in da bi njihova zaposlitvena varnost lahko bila še boljša.

Tesne vezi z mafijskim klanom Prizivno sodišče je minuli mesec Scuta obsodilo na 12 let zapora zaradi povezav z mafijo. Na prvem sojenju je bil oproščen, saj so njegovi odvetniki trdili, da je bil prisiljen v plačilo varščine mafiji, vendar se je tožilstvo na to razsodbo pritožilo.

Preiskovalci so ugotovili, da je Scuto razvil tesne vezi z mafijskim klanom v Palermu in da je preko svojih podjetij za njih pral denar. Policija je njegovo premoženje zasegla v več krajih po Italiji, med drugim v Salernu in Milanu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin