Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
13. 1. 2022,
18.13

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

56

Natisni članek

Milano italija napad

Četrtek, 13. 1. 2022, 18.13

2 leti, 3 mesece

Racije po Italiji zaradi spolnih napadov na ženske za novo leto #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,95

56

Praznovanje novega leta v Italiji se je za dve mladi nemški študentki sprevrglo v nočno moro. Skupina mladih moških ju je stisnila ob varnostno ograjo, da jim nista mogli ubežati. Sledilo je grabljenje po intimnih predelih, trganje oblačil in poskus posilstva. Kot je razvidno z videoposnetka dogajanja, je študentkama uspelo pobegniti pred napadalci šele po posredovanju mimoidočih.

Omenjeni nemški študentki pa nista bili edini žrtvi spolnega nasilja na novoletni večer v Milanu, poroča BBC. Italijanska policija obravnava prijave devetih žensk (čeprav menijo, da je žrtev še več), ki so novo leto pričakale na trgu Piazza del Duomo. Ker so se napadi zgodili v javnosti in so, poleg javnih nadzornih kamer, dogajanje posneli mimoidoči, je policija hitro identificirala večino napadalcev.

Včeraj so zato v Milanu in Torinu izvedli aretacije, pridržali naj bi 15 mlajših moških. Stari so od 15 do 21 let, vsi so ali tujci ali pa italijanski državljani afriških korenin. Dogodek je mnoge spomnil na epidemijo seksualnih napadov v Nemčiji konec leta 2015, ko je bilo v državi napadenih več kot 1.200 žensk.

Študentki stisnili ob varnostno ograjo

V javnosti se je že pojavil posnetek napada na nemški študentki. Skupina moških ju je stisnila ob varnostno ograjo in šele po nekaj minutah napadov jima je uspelo ubežati, pa še takrat zaradi posredovanja mimoidočih ljudi. "Želela sem pobegniti, vendar jih je bilo preveč," je za medije dejala ena izmed študentk.

Napadeni sta bili tudi 19-letni mladi ženski, ki ju je sredi ulice ustavila skupina mlajših moških. Eni je uspelo takoj pobegniti, drugo pa so napadalci zadrževali, dokler niso ukrepali mimoidoči.

Novice Ženske v Kölnu napadlo 55 nemških državljanov in trije begunci
Švedske navijačice
Novice Se na Švedskem res dogaja nekaj grozljivega?
Novice Kako Slavoj Žižek vidi kölnske napade na ženske
Ne spreglejte