Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 6. 2021,
13.38

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

4

Natisni članek

Rusija cepivo cepljenje Vladimir Putin

Sreda, 30. 6. 2021, 13.38

2 leti, 9 mesecev

Putin končno razkril, s katerim cepivom se je cepil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,99

4

Vladimir Putin | Vladimir Putin je razkril, da se je cepil z ruskim Sputnikom, prvim registriranim cepivom v državi.  | Foto Reuters

Vladimir Putin je razkril, da se je cepil z ruskim Sputnikom, prvim registriranim cepivom v državi.

Foto: Reuters

Več kot tri mesece po cepljenju proti covid-19 je ruski predsednik Vladimir Putin danes razkril, da je prejel cepivo Sputnik V. Sicer nasprotuje obveznemu cepljenju, je pa skeptike pozval, naj prisluhnejo strokovnjakom.

Putin je v zadnjih mesecih spodbujal Ruse, naj se cepijo proti covid-19, in marca naznanil, da je to storil tudi sam. Pri tem ni razkril, katero cepivo je prejel. Danes je vendarle sporočil, da se je cepil z ruskim Sputnikom, prvim registriranim cepivom v državi. 

Rusija koronavirus
Novice V Moskvi okužbe strmo naraščajo, a bi raje zboleli, kot da bi se cepili

Putin ni naklonjen obveznemu cepljenju

Kljub vnovičnemu naraščanju okužb z novim koronavirusom in počasnemu poteku cepljenja pa Putin ni naklonjen temu, da bi to postalo obvezno. "Ne podpiram obveznega cepljenja," je dejal v svojem letnem nastopu na televiziji, v katerem je odgovarjal na vprašanja gledalcev.

Ruski predsednik je naslovil tudi široko razširjeni skepticizem do cepiv v državi in pozval Ruse, naj prisluhnejo strokovnjakom. "Nujno je poslušati, ne ljudi, ki razumejo le malo o tem in širijo govorice, temveč specialiste," je dejal.

Po njegovih besedah je doslej cepivo proti covid-19 prejelo okrog 23 milijonov Rusov. "Domača cepiva so boljša kot tuja," je še dejal in izpostavil AstraZeneco in Pfizer. Doslej so bila v Rusiji odobrena štiri cepiva, poleg Sputnika še EpiVac Corona, CoviVac in lahki Sputnik.

Ruske oblasti so danes poročale o 669 novih smrtih med covidnimi bolniki v zadnjih 24 urah, kar je že drugi dan zapovrstjo rekordno število. Državo je zajel novi val okužb, ki ga poganja visoko nalezljiva različica delta.
Ne spreglejte