Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 10. 2019,
18.32

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Natisni članek

Libanon protest demonstracije

Sobota, 26. 10. 2019, 18.32

4 leta, 6 mesecev

Protesti se deseti dan zapored nadaljujejo tudi v Libanonu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,55

2

Libanon, protest | Protestniki v Libanonu že vse od 17. oktobra zahtevajo odstop celotne politične garniture, ki jo obtožujejo sistematične korupcije. Po 20. oktobru, ko se je na ulicah Bejruta in številnih drugih mestih zbralo na sto tisoče protestnikov, je število protestnikov nekoliko upadlo, a bi lahko ob koncu tedna protesti postali spet bolj množični. | Foto Reuters

Protestniki v Libanonu že vse od 17. oktobra zahtevajo odstop celotne politične garniture, ki jo obtožujejo sistematične korupcije. Po 20. oktobru, ko se je na ulicah Bejruta in številnih drugih mestih zbralo na sto tisoče protestnikov, je število protestnikov nekoliko upadlo, a bi lahko ob koncu tedna protesti postali spet bolj množični.

Foto: Reuters

Po celotnem Libanonu so danes protestniki blokirali ceste in se že deseti dan zapored podali na ulice, da bi po lastnih navedbah kljubovali Hezbolahu, ki skuša zajeziti njihovo gibanje, ter navkljub napetostim z libanonsko vojsko.

Glavne ceste v Libanonu so tako danes ostale zaprte, vojska pa je skušala odpreti ključne poti. Ob tem so iz vojske sporočili, da se bodo pogajali s protestniki in se bodo vzdržali uporabi sile.

Protesti v Čilu
Novice V nasilnih protestih v Čilu umrlo že najmanj enajst ljudi

V mestu Bedavi v bližini pristaniškega mesta Tripoli je kljub temu prišlo do izgredov med vojsko in protestniki, ki so želeli zapreti glavno cesto. Po navedbah zdravniških virov so bili v streljanju ranjeni najmanj štirje ljudje, še sedem pa v izgredih z vojsko.

Vodja vplivnega šiitskega gibanja Hezbolah Hasan Nasralah je v petek svoje pristaše sicer pozval, naj ne hodijo na ulice, in opozoril, da bi odstop vlade privedel do kaosa v državi in zloma gospodarstva.

Hongkong
Novice V Hongkongu ponovno protesti kljub policijski prepovedi #video
Katalonija
Novice Slovenka v Barceloni: vladata kaos in žalost #video
Ne spreglejte