SiolNET. Novice Svet
5,04

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Poslušajte pogovor presenečenih pilotov, ki so opazili neznane leteče predmete

5,04

termometer

Na spletu se je pojavil posnetek pogovora med kontrolo zračnega prometa na irskem letališču Shannon in tremi piloti, ki so pred jugozahodno obalo Irske opazili neznane leteče predmete. Irske oblasti za nadzor zračnega prometa (IAA) so potrdile, da so po nenavadnih poročilih uvedli preiskavo.

V petek ob 6.47 zjutraj je pilotka boeinga 787 letalske družbe British Airways vprašala kontrolo letalskega prometa, ali se na območju, nad katerim letijo, odvijajo vojaške vaje. "Ničesar ni videti ne na primarnem ne na sekundarnem radarju," je bil odgovor kontrolorjev.

Solinair Airbus Avtomoto To je novo največje slovensko letalo

"Videli smo močno svetlobo, ki je izginila z zelo visoko hitrostjo"

"OK, premikal se je zelo hitro. Pravzaprav ga ni mogoče več videti," je nato dejala pilotka. Na vprašanje, ali se je predmet pojavil ob njej, je odgovorila, da se je pojavil na levi strani letala, nato pa hitro zavil proti severu. "Videli smo močno svetlobo, ki je izginila z zelo visoko hitrostjo. Nisem mislila, da bi lahko trčili, zato me je samo zanimalo, kaj bi to lahko bilo," je dodala.

Prvi polet letalskega prevoznika VLM Airlines iz Maribora proti Antwerpnu z vmesnim postankom v Münchnu. Posel danes Kitajci mariborskega letalskega prevoznika poslali v stečaj

Nato se je oglasil pilot letala boeing 747 družbe Virgin Airlines, ki je menil, da bi lahko šlo za meteorite ali kakšne druge predmete, ki so vstopili v atmosfero. "Videti je, kot da gre za več predmetov, ki se premikajo po isti poti. Kjer smo bili mi, so bili zelo svetli," je poudaril.

letalo nesreča Novice Boeing zaradi nesreče indonezijskega letala objavil nasvet letalskim družbam

"Vesel sem, da jih nisem videl samo jaz"

V pogovor se je vključil še pilot tretjega letala, ki je opazil dve hitro premikajoči se svetli luči. "Vesel sem, da jih nisem videl samo jaz," je odvrnil drugi pilot.

Kontrolor zračnega prometa je nato vse tri pilote obvestil, da so tudi preostale posadke poročale o enakem dogodku, zato bodo zadevo preverili.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 24
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin