Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 12. 2018,
13.28

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

14

Natisni članek

Levica Zmago Jelinčič SNS gibanje rumenih jopičev

Ponedeljek, 17. 12. 2018, 13.28

5 let, 4 mesece

Poslanci SNS oblekli rumene jopiče. Levica: Rumeni jopiči se ne bojujejo proti Marakešu.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,55

14

SNS v rumenih jopičih | Poslanci SNS so na sejo državnega zbora prišli oblečeni v rumene jopiče. | Foto STA

Poslanci SNS so na sejo državnega zbora prišli oblečeni v rumene jopiče.

Foto: STA

Poslanci opozicijske stranke SNS so na današnjo sejo državnega zbora prišli oblečeni v rumene jopiče. Rumeni brezrokavniki sicer veljajo za simbol nezadovoljnih protestnikov v Franciji. "Poskusi brezsramne prisvojitve rumenih jopičev se nadaljujejo," so potezo poslancev SNS na Twitterju komentirali v stranki Levica.

Predsednik SNS Zmago Jelinčič je na današnji seji državnega zbora v sklopu poslanskih vprašanj predsedniku vlade Marjanu Šarcu postavil vprašanja glede naseljevanja tujcev v Sloveniji. Jelinčiča je med drugim zanimalo, koliko tujcev živi v Sloveniji, koliko jih ima delovna dovoljenja, kje delajo ter koliko otrok in sorodstva je z njimi prišlo v Slovenijo.

Protesti v Belgiji
Novice Protesti rumenih jopičev: Vedno večji prepad med političnimi elitami in ljudmi #video

Poslanci SNS na sejo prišli v rumenih jopičih

Poslanci SNS so na današnjo sejo prišli oblečeni v rumene brezrokavnike, ki veljajo za simbol protestnikov v Franciji. Pripadniki tako imenovanega gibanja rumenih jopičev v Franciji protestirajo že štiri tedne, proteste so nazadnje organizirali v soboto. V Parizu se je takrat sicer zbralo manj ljudi kot na demonstracijah pred tednom dni. 

Demonstranti, katerih akcije so se sprevrgle tudi v nasilje in izgrede, so sprva nasprotovali zvišanju trošarin na gorivo, zdaj pa naslavljajo tudi socialna vprašanja in kritizirajo politiko aktualnega francoskega predsednika Emmanuela Macrona.

Protesti v Franciji
Novice Na protestih v Parizu tokrat manj ljudi

Levica: Poskusi brezsramne prisvojitve rumenih jopičev se nadaljujejo

Na potezo poslancev SNS so se na družbenem omrežju Twitter odzvali v opozicijski stranki Levica, ki sicer sodeluje s koalicijo petih strank pod vodstvom največje vladne stranke LMŠ. "Poskusi brezsramne prisvojitve rumenih jopičev se nadaljujejo," so potezo poslancev SNS komentirali v Levici.

"Rumeni jopiči se bojujejo za medčloveško solidarnost, za delavske pravice in proti davčnim olajšavam za elite, ne pa proti Marakešu," so še zapisali v Levici. Spomnimo, da so protesti po vzoru rumenih jopičev prejšnji ponedeljek potekali tudi na Trgu republike v Ljubljani, kjer se je zbralo od 200 do 250 protestnikov.

Medtem ko je del demonstrantov naslavljal podobna vprašanja kot gibanje rumenih jopičev v Franciji, je druga skupina protestnikov izrazila nestrinjanje z dogovorom Združenih narodov o migracijah.

Ne spreglejte