Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 4. 2013,
10.36

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Indija posilstvo deklica

Torek, 23. 4. 2013, 10.36

7 let, 12 mesecev

Posiljevalec indijske deklice poročen s prvo žrtvijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Indijec, ki je posilil petletno deklico, je v preteklosti zagrešil podoben zločin, le da se je s svojo žrtvijo tudi poročil.

Sosedje enega izmed posiljevalcev petletne deklice so razkrili, da to ni bilo njegovo prvo posilstvo. Ta je namreč posilil svojo zdajšnjo ženo, saj so ga vaške starešine prisilile, da se je z njo zatem tudi poročil.

Posilstvo petletne deklice, ki sta jo napadla dva moška, je sicer sprožilo nov val protestov v Indiji, ta si v zadnjih mesecih, vse od decembrskega posilstva 23-letne študentke, prizadeva izkoreniniti spolno nasilje nad ženskami. Protestnike pa je dodatno razjezila novica, da naj bi policisti poskušali podkupiti dekličino družino, da posilstva ne bi prijavila.

Javnost osupla nad dogodkom Kot smo že poročali, je deklica izginila, starši so prijavili njeno izginotje, vendar policisti niso primerno ukrepali. Deklico so našli dva dni pozneje sosedje, ki so slišali njen jok. Posiljevalca sta jo imela zaprto v kletni sobi v stanovanjski hiši, v kateri živi tudi njena družina. Deklica je imela hude poškodbe notranjih organov, zaradi česar so jo morali operirati.

Aktivisti za pravice žensk in nekateri opozicijski voditelji so izrazili osuplost nad dekličino starostjo in ravnanjem policije z njeno družino le nekaj mesecev po brutalnem skupinskem posilstvu 23-letne študentke. Dejstvo, da je Kumar posilil dekle, s katero se je pozneje poročil, kaže na pogosto navado v indijski družbi. Vaške starešine navadno v zameno za posilstvo poskrbijo, da se posiljevalec poroči s svojo žrtvijo, ta pa o posilstvu molči.

Moški znan po nasilnem vedenju Policist iz Biharja, kjer je Kumar živel, je povedal, da že preiskujejo obtožbe, da je osumljeni posilil tudi svojo ženo, potrdil pa je, da se Kumarja drži sloves nasilnega kriminalca. Tudi eden izmed prebivalcev vasi Chitkouna, kjer je posiljevalec živel, je potrdil, da se je poročil z dekletom, ki ga je posilil. "Vpleten je bil v posilstvo dekleta, ki je pozneje postala njegova žena. Na začetku je ni želel poročiti, saj pripada revni družini, vendar ga je v poroko prisilil vaški svet. Njegovo nasilno vedenje pa se po poroki ni spremenilo, zato ga je žena zapustila."

Aktivistka za pravice žensk Ranjana Kumari je po poročanju Telegrapha povedala, da žrtvam posilstva največkrat ukažejo, naj se poročijo s svojim posiljevalcem, saj se tako izognejo družbenim stigmam, ki največkrat doletijo tudi njihove družine. "Žrtvam rečejo, da jih nihče ne bo želel poročiti, da bodo ostale samske, družina pa bo trpela zaradi nje. Družini posiljevalca pa rečejo, da bo njihov sin pristal v zaporu in da bi bila najboljša rešitev poroka z dekletom. S tem osramotijo dekle, ki je prisiljeno živeti s svojim posiljevalcem."

Ne spreglejte