Policija: Na Mamića je streljal amater #video

Zdravka Mamića, svetovalca hrvaškega nogometnega kluba Dinamo, je v Zagrebu pregledal zdravnik ter ugotovil, da mu naboj ni poškodoval nobene vitalne funkcije noge in da ni v smrtni nevarnosti.

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je v Osijeku v začetku julija vložil novo obtožnico proti Mamiću in še šestim osebam zaradi suma finančnih malverzacij v Dinamu. Iz tega naj bi odtujili več kot 18,8 milijona evrov.

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je v Osijeku v začetku julija vložil novo obtožnico proti Mamiću in še šestim osebam zaradi suma finančnih malverzacij v Dinamu. Iz tega naj bi odtujili več kot 18,8 milijona evrov. Foto: Reuters

Na razvpitega Mamića so včeraj streljali v kraju Zidine blizu Tomislavgrada v Bosni in Hercegovini, kjer se je udeležil maše ob obletnici smrti svojega očeta. Policija išče dve osebi, ki sta z avtomobilom pobegnili s kraja dogodka.

Sporočila je, da je bil napadalec po mnenju kriminalistov glede na uporabljeno orožje in okoliščine amater.


Preberite še:
Zdravka Mamića hoteli ubiti


[video: 64240 / ]

Video: Planet TV


Priče so slišale več strelov, a Mamića naj bi zadel le en naboj. Kljub prvim informacijam, da je šlo za "filmsko" streljanje, saj naj bi na 58-letnika streljali iz nekaj dni prej pripravljenega rova, je resnica nekoliko drugačna, poroča Index.hr. Strokovnjaki se strinjajo, da so na Mamića streljali z orožjem, ki ga za atentat z oddaljenosti 20 metrov ne bi uporabil noben ostrostrelec. Poleg tega so na Mamića streljali ob pristnosti njegove družine, kar ni način delovanja profesionalcev, dodajajo strokovnjaki.

Da Mamićevo življenje zaradi strelnih ran ni ogroženo, dokazujejo tudi objave na družbenih omrežjih, na katerih nekdanji alfa in omega hrvaškega nogometa nasmejan pozira z zdravniškim osebjem in drugimi obiskovalci bolnišnice.

Na prizorišču streljanja so forenziki danes našli dva naboja, izstreljena iz strelnega orožja majhnega kalibra. Enega izmed nabojev so našli v eno od bližnjih hiš, drugega pa v avtomobilu

 

HVALA BOGU ŽIV I ZDRAV

A post shared by Zdravko Mamić (@zdravko__mamic) on

Sorodne vsebine

Komentarji

2
  • slomevzha / 23.08.2017. ob 15:13

    Nek strašen atentator je to moral biti, če z 20-ih metrov zadane tako veliko tarčo v nogo. Jaz, kot popolni amater s 100-ih metrov v 10-ih poskusih vseh 10-krat zadanem vsaj v krog številka 7. Zato se mi zdi, da je atentator imel nalogo popolnoma sfaliti Mamića, toda po nesreči ga je le zadel v nogo.

  • Zgodovinar_69 / 23.08.2017. ob 15:41

    Ta Mamić je en tak hrvaški Janković.

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano