Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
22. 8. 2017,
13.36

Osveženo pred

6 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

2

Natisni članek

Zdravko Mamić Dinamo Zagreb nogomet streljanje

Torek, 22. 8. 2017, 13.36

6 let, 8 mesecev

Zdravka Mamića hoteli ubiti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,73

2

Zdravko Mamić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Našega svetovalca Zdravka Mamića so danes poskušali ubiti s strelnim orožjem, so sporočili iz hrvaškega nogometnega kluba Dinamo.

Mamić ni v smrtni nevarnosti, poroča spletni portal 24sata.hr. Eden od dveh napadalcev, ki sta pritekla iz gozda in začela streljati nanj, ga je zadel v desno stegno.

Kot so sporočili iz kluba, so nanj streljali v kraju Zidine blizu Tomislavgrada v Bosni in Hercegovini, kjer se je udeležil maše ob obletnici smrti svojega očeta. Policija išče dve osebi, ki sta z avtomobilom pobegnili s kraja dogodka.

Dinamo: Mamiću so že več let kršene človekove pravice

"Čeprav je zastrašujoče, da se je tak poskus likvidacije zgodil v moderni demokratični družbi, v času, ko likvidacije ne bi smele biti rešitev za razhajanja v mišljenju, nas takšen razvoj dogodkov ne čudi. Zdravku Mamiću so zadnja leta kršene človekove pravice, ne samo zaradi fizičnih napadov nanj, pač pa tudi zaradi medijskih zapisov, ki spodbujajo sovraštvo," trdijo v Dinamu.

Zdravka Mamića je v začetku junija neznani mlajši moški silovito udaril s pestjo v glavo v Bolu na otoku Braču, je potrdila policijska uprava splitsko-dalmatinske županije. Napadalca so ujeli Mamićevi prijatelji, ki so ga pridržali do prihoda policije. Mamić je že vrsto let tarča številnih tako verbalnih kot tudi fizičnih napadov, posebej na jugu Hrvaške. 

Nova obtožnica proti Mamiću

Hrvaški urad za boj proti korupciji in organiziranemu kriminalu (Uskok) je v Osijeku v začetku julija vložil novo obtožnico proti Mamiću in še šestim osebam zaradi suma finančnih malverzacij v Dinamu. Osumljence bremenijo, da so iz Dinama odtujili več kot 18,8 milijona evrov.

Medtem proti nekdanjemu podpredsedniku hrvaške nogometne zveze in izvršnemu podpredsedniku Dinama ter še trojici že poteka sojenje zaradi domnevnih finančnih malverzacij in utaje davkov v Dinamu. Zagrebški klub naj bi oškodovali za najmanj 15,3 milijona evrov, državo pa za skoraj 1,6 milijona evrov neplačanih davkov. 

Ne spreglejte