Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
24. 11. 2021,
7.23

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Natisni članek

ZDA avtomobil Wisconsin napad

Sreda, 24. 11. 2021, 7.23

2 leti, 5 mesecev

Po napadu z avtomobilom umrl še osemletni deček, poškodovanih 62 ljudi #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

1

Za posledicami napada z avtomobilom na nedeljski paradi v Waukeshi v ameriški zvezni državi Wisconsin je v torek umrl osemletni deček Jason Sparks. S tem se je število smrtnih žrtev napada povzpelo na šest, število poškodovanih pa je po uradnih podatkih z 48 naraslo na 62. Več poškodovanih v napadu je še vedno v kritičnem stanju.

Osumljeni Darrell Brooks mlajši je bil v torek uradno obtožen za pet namernih ubojev v oteževalnih okoliščinah, zaradi česar mu v primeru obsodbe neposredno grozi dosmrtni zapor. Obtožnico bodo razširili še s torkovo žrtvijo.

Novice Napadalec na paradi povozil množico ljudi: pet je mrtvih, 40 poškodovanih #video #foto

Deček, ki je za posledicami napada umrl v torek, se je parade udeležil s svojim 12-letnim bratom, ki je bil prav tako poškodovan, a je že zapustil bolnišnico.

Obtoženi jokal na sodišču

Brooks mlajši je med branjem obtožnice na sodišču jokal. Sodišče mu je odmerilo pet milijonov dolarjev varščine, ki je ne bo mogel plačati, zato bo sodni proces dočakal v zaporu. | Foto: Reuters Brooks mlajši je med branjem obtožnice na sodišču jokal. Sodišče mu je odmerilo pet milijonov dolarjev varščine, ki je ne bo mogel plačati, zato bo sodni proces dočakal v zaporu. Foto: Reuters

Šef policije v Waukeshi, predmestju Milwaukeeja, Dan Thompson je v torek ponovil, da je Brooks mlajši v nedeljo pred policijo bežal s prizorišča družinskega spora.

Z vozilom je pripeljal do ulice, kjer je potekala tradicionalna božična parada, prebil policijsko zaporo, zapeljal med udeležence parade in se ni ustavil. Ujeli so ga kasneje pri hiši, kjer je lastnika prosil za telefon, da pokliče prevoz.

Eden od policistov ga je skušal ustaviti z udarjanjem po pokrovu motorja, drugi policist pa je proti njemu trikrat ustrelil, a ga ni zadel.

 

Brooks mlajši je bil od leta 1999 obtožen najmanj 12 kaznivih dejanj, vendar je bil na prostosti. 

Brooks mlajši je v nedeljo bežal pred policijo, ker je bil na prostosti po plačilu tisoč dolarjev varščine in bi ga nemudoma vrnili v zapor, če bi ga ujeli pri kaznivem dejanju. V začetku novembra je po prepiru s svojim avtomobilom na bencinski črpalki namerno povozil žensko, ki je končala v bolnišnici. | Foto: Reuters Brooks mlajši je v nedeljo bežal pred policijo, ker je bil na prostosti po plačilu tisoč dolarjev varščine in bi ga nemudoma vrnili v zapor, če bi ga ujeli pri kaznivem dejanju. V začetku novembra je po prepiru s svojim avtomobilom na bencinski črpalki namerno povozil žensko, ki je končala v bolnišnici. Foto: Reuters

Ne spreglejte