Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
27. 9. 2017,
10.41

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

5

Natisni članek

papež Frančišek begunci migranti

Sreda, 27. 9. 2017, 10.41

6 let, 6 mesecev

Papež začel kampanjo v podporo beguncem in migrantom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,90

5

Papež Frančišek je danes začel kampanjo mednarodne mreže Caritas Internationalis s sloganom "Skupaj na poti". V kampanji sodeluje tudi Slovenska karitas.

Papež Frančišek je že večkrat pozval k sprejemanju beguncev. Pred letom dni je tako vse, ki se imajo za kristjane, a zavračajo begunce, označil za hinavce. | Foto: Reuters Papež Frančišek je že večkrat pozval k sprejemanju beguncev. Pred letom dni je tako vse, ki se imajo za kristjane, a zavračajo begunce, označil za hinavce. Foto: Reuters Dveletna kampanja bo spodbujala krepitev odnosov med migranti, begunci in lokalnimi skupnostmi ter je namenjena ukrepanju in ozaveščanju, so zapisali v Slovenski karitas.

Kampanja je odgovor mreže Karitas na poziv papeža Frančiška, "da spodbudimo kulturo srečanja, da gledamo na ljudi, ki po svetu migrirajo zaradi različnih vzrokov, kot so konflikti, posledice podnebnih sprememb, huda revščina, da odpremo srca, misli in spremenimo dojemanje," so zapisali.

Organizacije Karitas - po svetu jih je 165 - in njeni podporniki bodo v svojih državah in skupnostih začeli različne aktivnosti v okviru kampanje, da bi pomagali skupnostim približati se migrantom in beguncem ter spremeniti dojemanje, pravijo na Slovenski karitas.

"Stopite v stik z resničnimi migranti, poglejte jih v oči, poslušajte jih."

Ozaveščanje se bo osredotočilo tudi na dva nova globalna dogovora o beguncih in migracijah v OZN v septembru 2018. Karitas želi, da bi se ta dva nova mednarodna sporazuma osredotočala na varno in zakonito priseljevanje ter povečala zaščito ljudi, ki se selijo.

Predsednik Caritas Internationalis, kardinal Luis Antonio Tagle, ki je tudi sam potomec migranta, je dejal, da prek kampanje “Skupaj na poti” ljudem predlagajo: "Stopite v stik z resničnimi migranti. Poglejte jih v oči, poslušajte jih, zakaj so zapustili svoje domove, kakšna je bila njihova pot, in videli boste prave ljudi za številkami in strašljivimi zgodbami.”

Papež Frančišek je že večkrat pozval k sprejemanju beguncev. Pred letom dni je tako vse, ki se imajo za kristjane, a zavračajo begunce, označil za hinavce.

Ne spreglejte