Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 1. 2016,
17.57

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Köln spolno nadlegovanje

Petek, 8. 1. 2016, 17.57

6 let, 6 mesecev

Osumljenca imela kos papirja s prostaškimi grožnjami v nemščini

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po silvestrskem dogajanju na trgu pred železniško postajo v Kölnu v Nemčiji je število kazenskih prijav preseglo 170, v kar dveh tretjinah primerov naj bi šlo za spolne napade.

Podobno, a v manjših razsežnostih se je na silvestrovo dogajalo tudi v Hamburgu in Stuttgartu, pa tudi v nekaterih drugih evropskih državah. Medtem so predčasno upokojili Wolfganga Albersa, predsednika kölnske policije, ki je bila, kot poročajo nemški mediji, na silvestrsko dogajanje povsem nepripravljena in nemočna.

Prevodi za "lepe prsi", "ubil te bom", "želim seksati s teboj" Nemški policiji je do zdaj uspelo odkriti 16 osumljencev. Zdaj preverjajo, ali so ti moški dejansko povezani z napadi. Policija je v zvezi s spolnimi napadi aretirala še dva osumljenca, stara 16 in 23 let, iz Maroka in Tunizije. Kot je poročal radio WDR, je pri njiju našla mobilni telefon z videoposnetki napadov in nadlegovanja žensk, imela pa naj bi tudi kos papirja z arabsko-nemškimi prevodi, kot so "lepe prsi", "ubil te bom" in "želim seksati s teboj".

Kot zdaj poročajo nemški mediji, so osumljenca medtem že izpustili, domnevno zaradi pomanjkanja dokazov proti njima.

Vzpostavilo se je ozračje "najmočnejši preživi" Na kölnskem trgu je na silvestrovo potekala velika zabava. Ob tem se je zbralo kakih tisoč moških severnoafriškega in arabskega videza, ki so se razdelili v manjše skupine. Te so nato spolno nadlegovale, napadale in ropale ženske.

Nemški tednik Spiegel, ki se sklicuje na policijsko poročilo, piše, da je pomanjkanje policistov in opreme na silvestrovo v Kölnu ustvarilo ozračje "najmočnejši preživi". Množica moških naj bi tako policistom fizično preprečila, da bi pomagali ženskim žrtvam.

Nemške oblasti poudarjajo, da ni nobenih dokazov, da so storilci begunci, omenjeno policijsko poročilo sicer trdi, da so se močno okajeni moški policistom rogali, da so prosilci za azil. Glede na poročilo, ki ga povzema Spiegel, se je policija bala smrtnih žrtev.

Ne spreglejte