Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
10. 8. 2018,
14.11

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31

Natisni članek

spolnost moški

Petek, 10. 8. 2018, 14.11

5 let, 8 mesecev

Ohlapne spodnjice primernejše za spočetje otrok

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,31
Ljubimca, moški, ženska, par, ljubimec, ljubica, spolnost, seks | Število spermijev je bilo pri tistih, ki nosijo ohlapne boksarice,  za 17 odstotkov višje kot pri tistih z oprijetimi spodnjicami. | Foto Thinkstock

Število spermijev je bilo pri tistih, ki nosijo ohlapne boksarice, za 17 odstotkov višje kot pri tistih z oprijetimi spodnjicami.

Foto: Thinkstock

Pri moških, ki nosijo ohlapnejše spodnje perilo, je število spermijev večje, višja pa je tudi koncentracija sperme kot pri tistih, ki nosijo oprijeto perilo, so ugotovili ameriški znanstveniki.

Število spermijev je bilo pri tistih, ki nosijo ohlapne boksarice, za 17 odstotkov višje kot pri tistih z oprijetimi spodnjicami. Poleg tega imajo prvi 25 odstotkov višjo koncentracijo semenske tekočine, ki se meri v številu spermijev na milimeter, in 33 odstotkov več gibljivih spermijev.

Študija je testirala 656 moških

Imajo pa tisti, ki nosijo ohlapne spodnje hlače, 14 odstotkov nižjo raven folikule-stimulativnega hormona. Višja raven tega hormona pri moških, ki imajo raje oprijete spodnjice, testise spodbuja, da proizvajajo več semenčic. S tem po mnenju znanstvenikov telo kompenzira višjo temperaturo v testisih, ki je posledica oprijetega spodnjega perila. Za uspešno proizvajanje spermijev je namreč potrebna od tri do štiri stopinje Celzija nižja temperatura od telesne.

mavrična zastava
Novice Transspolnost izbrisana s seznama duševnih bolezni

Študijo, objavljeno v reviji Human Reproduction, so izvedli med letoma 2000 in 2017 na vzorcu 656 moških, starih od 18 do 56 let, ki so bili skupaj s partnericami na zdravljenju neplodnosti v bolnišnici v Massachusettsu. 53 odstotkov jih je običajno nosilo ohlapne spodnjice, 47 pa oprijete. Vsi so oddali vzorce sperme in krvi, o tem, kakšne spodnje perilo nosijo, pa so poročali, zaradi česar morda podatki niso povsem zanesljivi.

Trendi Dobra stran menopavze: spolnost je bolj sproščena #video

Znanstveniki, ki niso sodelovali pri študiji, ob tem opozarjajo, da ni šlo za klinični preizkus, kar je zlati standard v zdravstvenih študijah. Ugotavljali so namreč samo statistično značilne povezave, ki lahko kažejo zgolj na morebitne vzroke. Tako niso ugotavljali, ali je razlika v kakovosti sperme pomenila tudi razliko v tem, ali je partnerica zanosila ali ne.

Trendi Kakšen odnos do spolnosti imamo Slovenci? #video
Ne spreglejte