Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2020,
11.50

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Natisni članek

Grčija letališče Brnik

Torek, 9. 6. 2020, 11.50

3 leta, 10 mesecev

Nove povezave za Brnik: dva ponudnika bosta letela na grške otoke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

1

Brnik | Foto STA

Foto: STA

Napovedi vodstva upravljavca ljubljanskega letališča Fraport Slovenija, da se bodo z drugo polovico julija začeli čarterski leti z Brnika na grške otoke, se uresničujejo. Grški prevoznik Aegean Airlines in hrvaški nacionalni prevoznik Croatia Airlines bosta povezave začela izvajati od sredine naslednjega meseca, poroča portal EX-YU Aviation.

Croatia Airlines bo tako po pisanju portala v tednu, ki se začne z 11. julijem, začela tedensko leteti na egejski otok Lemnos.

Aegean Airlines bo v istem tednu medtem začel opravljati čarterske lete na Krf in Lefkado v Jonskem morju ter na Rodos in Karpatos v Egejskem morju, povzema STA.

Da bodo ljubljansko letališče izbrali za svojo bazo za eno njihovo letalo, je pred meseci napovedal tudi hrvaški čarterski prevoznik Trade Air.

letališče Frankfurt, Lufthansa, Fraport
Novice Nič več poletov za evrskega desetaka

Prvi so se vrnili Srbi

Air Serbia | Foto: Reuters Foto: Reuters Zagon poletnih čarterskih letov je nov korak na poti k normalizaciji razmer na Letališču Jožeta Pučnika po zaustavitvi potniškega prometa zaradi epidemije covid-19. Pot nazaj k številkam iz lanskega leta, ali rekordom iz minulih let bo po napovedih pristojnih razmeroma dolga, piše STA.

Redni letalski potniški promet po dveh mesecih in pol je sicer stekel konec maja s prihodom prvega letala Air Serbia iz Beograda.

letališče Brnik
Novice V Fraportu napovedujejo večja odpuščanja

Mnoge še pričakujejo

Do sredine junija na ljubljanskem letališču pričakujejo tudi Lufthanso, poljskega prevoznika Lot in Montenegro Airlines, do konca junija pa še Swiss Air, Brussels Airlines, Transavio, Air France in British Airways, po 1. juliju, ko naj bi letalski promet stekel, pa tudi druge, poroča STA.

Sta se pa povezavi z Ljubljano v letošnji poletni sezoni odpovedala Iberia in Finnair, napovedani novi liniji na letališče Luton v poletni sezoni naj bi se odpovedal tudi Easyjet.

Letalo Srbija
Novice Na ljubljanskem letališču dočakali velik dogodek #video
Ne spreglejte