Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 8. 2015,
11.44

Osveženo pred

2 leti, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

evri

Ponedeljek, 3. 8. 2015, 11.44

2 leti, 3 mesece

Nov škandal pri lotu: v Nemčiji predstavili napačno zmagovalno kombinacijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nemški televiziji ZDF se je v soboto pripetila neljuba napaka, ki je voditeljico novičarske oddaje Heute journal za krajši čas vrgla iz tira.

Ko je Gundula Gause želela prebrati zadnjo izžrebano kombinacijo lota, se je na zaslonu prikazala kombinacija prejšnjega, sredinega žrebanja, medtem ko je imela sama na listku zapisano pravo.

"Zmagovalne številke lota tokrat so: 4, 7 … Ne, ne, torej te, ki so tukaj, ja, to pa je ena reč," se je zmedla Gausejeva, ko je prebirala prave, na svojem listku napisane številke. Nato je začela brati tiste na ekranu, a kmalu ugotovila, da gre za sredine, torej napačne številke.

Gledalcem je voditeljica zatem sporočila, da si morajo prave številke ogledati na spletni strani in teletekstu ZDF. "Tam so prave številke," je dejala legendarna voditeljica, ki je že 22 let obraz oddaje Heute journal.

V Srbiji številko objavili, še preden je bila izžrebana Vse skupaj pa v Nemčiji ni zakuhalo škandala, kakršnega je prejšnji teden sprožilo žrebanje lota v Srbiji, ko se je peta številka kombinacije naprej pojavila na ekranu, šele nato pa so kroglico potegnili iz loterijskega bobna.

Srbskim gledalcem se je v neposrednem prenosu žrebanja 59. kroga igre loto na televizijskem zaslonu po prvih treh izžrebanih številkah 4, 33, 12 prikazala četrta številka 21, čeprav je bila dejansko izžrebana številka 27. Šele naslednja izžrebana številka je bila 21.

Krivdo prevzel grafik Na ekranu so se nato izpisale same številke 27, pozneje pa so vse z zaslona izginile. Voditeljica žrebanja je bila vidno vznemirjena, nato pa je pred žrebanjem šeste in sedme številke zaradi tehničnih težav sledila krajša prekinitev. Žrebanje so kljub nenavadnim okoliščinam pripeljali do konca in ga označili za veljavno.

Krivdo je po uvedbi preiskave prevzel grafik srbske televizije.

Ne spreglejte