SiolNET. Novice Svet
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Nemška vlada v boj z vohuni s pisalnimi stroji

2

termometer

 | Foto:
Nemška vlada se namerava proti naprednim tehnološkim oblikam vohunjenja boriti s preživeto tehnologijo. Razmišljajo namreč, da bi v državni aparat ponovno vpeljali pisalne stroje.

Angeli je dovolj Nedavno zasedanje nemške nacionalne varnostne agencije je moralo delovati komično in nadrealno, ko so vodilni kot protiukrep vohunskim taktikam ameriške agencije NSA predlagali tehnologijo iz sredine 19. stoletja. Bizarna odločitev je rezultat številnih obtožb na račun NSA, saj naj bi ta vohunila vsepovprek, celo za nemško kanclerko Angelo Merkel. Ta je nazorno pokazala, kaj si misli o tovrstnem zbiranju informacij, saj je pred kratkim iz domačih logov odstranila dva uslužbenca Cie.

Posmeh poslancev Patrick Sensburg, prvi mož agencije, je za oddajo Morgenmagazin izjavil, da se posebna strokovna skupina pogovarja o rešitvah in da intenzivno razmišljajo o neelektronskih metodah kljubovanja vohunjenju. Nekateri člani agencije so komentar opisali kot smešen in škodljiv za integriteto tako pomembnega državnega organa. Debato je na spletu popestrila opozicijska poslanka Martina Renner, ki je dejala, da se raje odpove varnostni agenciji, kot da se zateče k metodam, kot je uporaba pisalnega stroja ali zažiganje papirčkov po branju.

Ruska metoda Zanimivo, da Nemci niso prvi prišli na idejo o oživitvi te arhaične tehnologije. Kot je že lani poročal Guardian, naj bi ruska varnostna služba FSO po aferi Snowden svoje agente opremila z 20 novimi pisalnimi stroji Triumph Adler. Vsak od teh ima menda svojo unikatno "pisavo", s čimer vsak izdelek postane sledljiv.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin