Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
25. 4. 2021,
15.49

Osveženo pred

2 leti, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

5

Natisni članek

nesreča nesreča Indonezija podmornica

Nedelja, 25. 4. 2021, 15.49

2 leti, 12 mesecev

Našli pogrešano podmornico, vseh 53 članov posadke mrtvih #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,07

5

Podmornica Indonezija | Danes so potrdili, da so bili najdeni predmeti del iskane podmornice. Kasneje so našli tudi podmornico in tako še dokončno potrdili, da je vseh 53 mornarjev umrlo. | Foto Reuters

Danes so potrdili, da so bili najdeni predmeti del iskane podmornice. Kasneje so našli tudi podmornico in tako še dokončno potrdili, da je vseh 53 mornarjev umrlo.

Foto: Reuters

Že včeraj dopoldan so indonezijske reševalne ekipe našle dele, ki bi lahko pripadali od srede pogrešani vojaški podmornici s 53 mornarji na krovu. Zdaj je indonezijska vojska potrdila, da najdeni deli pripadajo podmornici. S pomočjo raziskovalnega podvodnega reševalnega vozila, ki ga je dal na voljo Singapur, so našli podmornico razklano na tri dele, obenem pa potrdili smrt vseh 53 mornarjev.

Novice Pri Baliju izginila podmornica s 53 člani posadke
Podmornica Indonezija
Novice Našli dele, ki bi lahko pripadali pogrešani podmornici

Podmornica izginila med vojaško vajo

Kot navaja STA je bila pogrešana podmornica najdena razbita na več delov na dnu morja ob obali otoka Bali, je še sporočila vojska. Načelnik mornarice Judo Margono je ob tem pojasnil, da je podmornica razpadla na tri dele.

"S tem verodostojnim dokazom lahko potrdimo, da je KRI Nanggala 402 potonila in da je vseh 53 članov posadke na krovu umrlo med opravljanjem dolžnosti," je na novinarski konferenci dejal poveljnik indonezijske vojske Hadi Tjahjanto.

Po besedah Tjahjanta so danes našli še več predmetov s podmornice, med drugim sidro in varnostna oblačila, ki so jih nosili člani posadke.

Skoraj 60 metrov dolga in 1300 ton težka podmornica, ki so jo izdelali v Nemčiji, je bila zadnjič v stiku s kopnim v sredo zjutraj. Izginila je med vojaško vajo okoli 95 kilometrov severno od Balija.

Vojska je že v soboto sporočila, da so našli več predmetov v bližini zadnje znane lokacije podmornice, ki bi lahko bili s podmornice. Med drugim so našli steklenico z mazivom za periskop in del torpeda, ti deli pa ne bi ušli iz podmornice, če ta ne bi bila pod velikim pritiskom.

Podmornica Indonezija | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ne spreglejte