Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 8. 2015,
12.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Madžarska policija begunci

Nedelja, 30. 8. 2015, 12.09

8 let, 5 mesecev

Na Madžarskem nova aretacija v zvezi s tragedijo migrantov v Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Madžarska policija je sporočila, da je aretirala še petega moškega v povezavi s tragično smrtjo 71 migrantov, ki so jih pred dnevi v Avstriji našli mrtve v zapuščenem tovornjaku.

Policija je v sporočilu zapisala, da zaradi suma tihotapljenja ljudi preiskujejo bolgarskega državljana, ki so ga aretirali v soboto zvečer.

Trije Bolgari in Afganistanec so že v soboto zaradi domnevne vpletenosti v tragedijo pristali v priporu na Madžarskem, kjer bodo ostali do 29. septembra. A vsi štirje trdijo, da so nedolžni, in se bodo pritožili. Avstrija bo mogoče zahtevala njihovo izročitev.

Aretirani manj pomembni člani brezobzirnih tolp Policija je prepričana, da so aretirani manj pomembni člani ene od številnih in pogosto brezobzirnih tolp, ki jim po več tisoč migrantov plačuje, da jih pretihotapijo v Evropsko unijo.

V četrtek so južno od Dunaja odkrili zapuščen tovornjak z 71 razpadajočimi trupli beguncev, ki je prišel iz Madžarske. Žrtve so se domnevno zadušile. Če bo preiskava pokazala, da so bili ljudje mrtvi že, ko je tovornjak prispel v Avstrijo, bo glavno odgovornost za preiskavo tragedije prevzela Madžarska.

Nemčija, Francija in Velika Britanija za nujno srečanje EU o migrantski krizi Nemčija, Francija in Velika Britanija so se danes zavzele za nujno srečanje notranjih in pravosodnih ministrov EU, ki bi poiskali konkretne ukrepe za soočenje z vse hujšo migrantsko krizo v Evropi. Notranji ministri, ki so se sestali v soboto v Parizu ob robu srečanja o varnosti v javnem prometu, so poudarili nujnost takojšnjega ukrepanja za soočenje z izzivom pritoka migrantov. Pozvali so tudi k nujni vzpostavitvi sprejemnih centrov v Italiji in Grčiji, kjer bi registrirali nove prihode, in skupnega seznama "varnih držav izvora".

Nemčija, ki bo letos po napovedih sprejela 800.000 prosilcev za azil, si prizadeva za vzpostavitev takšnega seznama, češ da bi sprostil vire za pomoč tistim, ki bežijo pred vojno in preganjanjem.

Ne spreglejte