Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 11. 2022,
10.03

Osveženo pred

1 leto, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

9

Natisni članek

Koln Nemčija ujetništvo deklica

Torek, 8. 11. 2022, 10.03

1 leto, 5 mesecev

Mati in stari starši imeli deklico skoraj vse življenje zaklenjeno v sobi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,15

9

Nemška policija | Preiskavo so začeli, potem ko je zakonski par, ki živi v sosednji občini Lennestadt, obvestil policijo o govoricah, da je bila zdaj osemletna deklica več let zaprta v hiši pri starih starših. Enajst dni kasneje so policisti in skrbniki za mladino po odredbi sodišča deklico našli na domu njenih starih staršev. | Foto Reuters

Preiskavo so začeli, potem ko je zakonski par, ki živi v sosednji občini Lennestadt, obvestil policijo o govoricah, da je bila zdaj osemletna deklica več let zaprta v hiši pri starih starših. Enajst dni kasneje so policisti in skrbniki za mladino po odredbi sodišča deklico našli na domu njenih starih staršev.

Foto: Reuters

Nemški tožilci preiskujejo primer osemletne deklice, ki naj bi jo mati in stari starši od enega leta dalje skrivali v zaklenjeni sobi. Ko jo je našla policija, je bila telesno tako nerazvita, da se je komaj povzpela po stopnicah, poroča The Guardian

Policisti so deklico 23. septembra našli v hiši njenih starih staršev v Attendornu v regiji Sauerland v zahodni Nemčiji. Osemletno deklico so osvobodili, potem ko so jo mati in stari starši domnevno imeli zaprto približno sedem let in pol, torej večino življenja. 

Nikoli ni bila na travniku, v gozdu ali se vozila v avtomobilu 

"Deklici niso omogočili vpogleda v zunanji svet," je za lokalni časopis Sauerland Kurier povedal tožilec Patrick Baron von Grotthuss.

Zdravniki, ki so deklico pregledali, niso našli znakov fizičnega trpinčenja ali podhranjenosti. So pa zapisali, da je deklica med pregledom povedala, da nikoli ni videla gozda, bila na travniku ali se vozila v avtomobilu. Deklica je sicer lahko govorila in hodila, vendar se je komajda povzpela po stopnicah. 

Zakaj je bila deklica skoraj vse življenje skrita pred javnostjo, ostaja nejasno, saj njena mati in stari starši med policijskim zasliševanjem niso hoteli odgovarjati na vprašanja.

Ko je bila stara pol leta, je oče prejel listek, da se mama in deklica selita v Italijo 

Oče deklice, ki je bil že ob njenem rojstvu ločen od matere, je za SauerlandKurier povedal, da je, ko je bila deklica stara približno šest mesecev, na vetrobranskem steklu svojega avtomobila našel listek z obvestilom, da se namerava njegova nekdanja partnerica z otrokom preseliti v Italijo.

Mati, ki jo je tabloid Bild zaradi zaščite zasebnosti med kazenskim postopkom poimenoval kot Rosemarie G., je obvestila lokalne oblasti, da se je sredi leta 2015 preselila v Kalabrijo na jugozahodu Italije.

Ko je otrokov oče septembra 2015 organom za socialno varstvo prijavil, da je večkrat videl mamo in otroka v Attendornu, so zaslišali dekličine stare starše po materini strani, ki pa so jim dejali, da deklica in mati prebivata v Italiji. 

Našli so jo letos julija, mami grozi deset let zapora 

Policija jo je julija letos, potem ko je zakonski par, ki živi v sosednji občini Lennestadt, obvestil o govoricah, da je bila zdaj osemletna deklica več let zaprta v hiši pri starih starših, znova začela preverjati, kje je otrok.

Enajst dni kasneje so policisti in skrbniki za mladino po odredbi sodišča deklico našli na domu njenih starih staršev. Materi, ki naj bi bila stara 47 let, grozi do deset let zapora.

Nova24tv.si
Novice Akos: V televizijskem programu Nove24TV spodbujali nasilje in sovraštvo
tenis, pesek
Sportal Teniški svet je zgrožen, fizično nasilje očeta nad hčerko #video
Policija, Jure Ulčar
Novice Policija po pretepu za Bežigradom: Odkrili smo storilce, gre za mladoletne osebe
slovenska policija
Novice 31-letnik več let pretepal in ustrahoval partnerko, posredovala policija
Ne spreglejte