SiolNET. Novice Svet
10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako Hrvati "lupijo" Slovence s parkirninami

10

termometer

Neplačana dnevna parkirnina na Hrvaškem v višini 80 kun oziroma dobrih 10 evrov bi vas ob vrnitvi s počitnic lahko po žepu udarila tudi za nekaj sto evrov.

Letos opomine pred izvršbo zaradi neplačanih parkirnin na Hrvaškem v imenu lizinških hiš pošiljajo slovenski odvetniki. Voznikov s podobno slabimi izkušnjami je pri nas na tisoče: med njimi so tudi lizinške hiše – nekatere so takšni izterjavi ugovarjale, druge so visoke zneske poravnale v imenu svojih strank, ki jih zdaj terjajo za ta denar. Kaj torej, ko na domači naslov dobite vrtoglavo položnico: plačati ali ne?

letalo nebo Avtomoto Uradno: slovenska letala ne smejo čez Belorusijo

Shranite potrdilo o plačani parkirnini

To vprašanje si je pred leti zastavljalo na tisoče Slovencev, ki so dopustovali na hrvaški obali. Domnevni dolžniki v postopek niso bili vključeni, kar pa pomeni, da v postopku ugotavljanja obstoja in višine dolga niso niti imeli možnosti sodelovati, na dom pa so dobili izstavljen le visok račun, ki je lahko bil tudi več kot 20-krat višji od cene parkiranja.

Če ste bili lastnik vozila vi, ste morali na izvršbo ugovarjati na Hrvaškem, ker se postopek vodi po njihovem pravu.

Zato potrdilo o plačani parkirnini shranite, saj je to edini dokaz, da ste jo res plačali.

Dubaj Trendi Potrjeno: Ljubljana dobi neposredno letalsko povezavo z Dubajem Ryanair Novice Ryanair že julija odpira nove letalske povezave iz Zagreba

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin