Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Aleš Žužek

Ponedeljek,
29. 12. 2014,
12.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Severna Koreja

Ponedeljek, 29. 12. 2014, 12.47

8 let

Kaj hočejo zapeljive severnokorejske agentke

Aleš Žužek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Severnokorejski komunistični režim je izsiljeval oziroma še vedno izsiljuje številne tuje politike, novinarje in poslovneže, ki so jih zapeljale privlačne severnokorejske agentke.

Politični prebežnik iz Severne Koreje Džang Džin Sung je razkril, da severnokorejski režim uporablja privlačne agentke, ki namenoma zanosijo s tujimi politiki, poslovneži in novinarji. Režim tako lahko te tujce izsiljuje, piše britanski časnik The Telegraph.

Kimov program za oploditev Ta metoda oziroma shema se imenuje program za oploditev. Poteka takole: pomembnemu tujemu gostu, ki je na obisku v Severni Koreji, se kot pomočnica ali prevajalka pridruži privlačna agentka.

Ta potem zapelje tujca (njune spolne odnose seveda posname severnokorejska tajna policija) in namenoma zanosi z njim. Tujca potem čez nekaj mesecev obvestijo, da ima v Severni Koreji otroka.

Izsiljevanje tujcev, da delajo v korist Severne Koreje Politike nato izsiljujejo, da podpirajo predloge, ki so v korist Severne Koreje, verske voditelje, da podpirajo dajanje dobrodelne pomoči Severni Koreji, novinarji morajo pisati pozitivne zgodbe o Severni Koreji, poslovneži pa sklepati posle s severnokorejskimi podjetji.

Program zanositev s tujci, kjer tujci nevede "darujejo" svoje seme v korist severnokorejskega režima, je že pred leti začel Kim Džong Il, oče zdajšnjega severnokorejskega voditelja Kim Džong Una.

Ugrabljanje tujcev in pranje možganov Ta program je verjetno povezan s tem, da je severnokorejskemu režimu spodletela prejšnja metoda z ugrabitvami tujcev. Med letoma 1977 in 1983 so namreč severnokorejski agenti v tujini – na Japonskem in Tajskem, v Južni Koreji, Romuniji in v Libanonu – ugrabljali domačine (večina jih je bila stara okoli dvajset let) in jih prepeljali v Severno Korejo. Tam so jih hoteli spremeniti v agente, ki bi v svojih domovinah vohunili za Severno Korejo. Ta načrt je spodletel, ker so se številni ugrabljenci upirali t. i. pranju možganov, saj so se še vedno spominjali, od kje so prišli.

Otroci iz programa za oploditev živijo v posebni soseski Z otroki, ki so sad avantur med severnokorejskimi agentkami in tujci, je drugače, saj jih že takoj od rojstva vzgajajo v lojalne privržence severnokorejskega režima. Te otroke, ki živijo pod budnim očesom severnokorejske tajne policije v posebni soseski v Pjongjangu, lahko zaradi njihovega videza pozneje uporabijo tudi kot agente v tujini.

Ne spreglejte