SiolNET. Novice Svet
0,76

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Japonski grozi tajfun z vetrovi nad 250 kilometrov na uro #video

0,76

termometer

Tajfun Cimaron
Foto: Reuters

Japonski se bliža nov močan tajfun. Središče tropskega viharja z imenom Jebi, v katerem hitrost vetrov presega 250 kilometrov na uro, naj bi državo doseglo v torek. Japonske oblasti prebivalce opozarjajo pred novimi poplavami in novimi zemeljskimi plazov.

Tajfun naj bi Japonsko dosegel na območju regije Čugoku na otoku Honšu. Omenjeno področje je bilo močno prizadeto že julija, ko so obilne padavine povzročile obsežne poplave in sprožile številne zemeljske plazove.

Neurje je takrat zahtevalo najmanj 220 življenj, kar je ena najhujših naravnih nesreč na Japonskem v zadnjih desetletjih.

Japonsko je sredi avgusta že prizadel tajfun Cimaron, a je povzročil predvsem gmotno škodo. Japonsko je sredi avgusta že prizadel tajfun Cimaron, a je povzročil predvsem gmotno škodo. Foto: Reuters

Tajfun Jebi trenutno divja na območju Tihega oceana

Tajfun Jebi je sicer še precej oddaljen od Japonske in divja na območju Tihega oceana, a je izjemno močan in bi bil lahko najmočnejši tajfun, ki bo letos dosegel Japonsko otočje.

Pred tem je Japonsko sredi avgusta že prizadel tajfun Cimaron in povzročil predvsem gmotno škodo. Prebivalci države so se letos spopadli tudi s hudim vročinskim valom, ki je povzročil precejšnjo škodo v kmetijstvu, zahteval pa naj bi tudi več življenj.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 17
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin