SiolNET. Novice Svet
0,36

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Humanitarna ladja v Sredozemlju rešila 176 migrantov

0,36

termometer

begunci migranti
Foto: Reuters

Reševalna ladja Ocean Viking je v Sredozemskem morju pred obalo Libije rešila 176 migrantov z dveh čolnov, je sporočila humanitarna organizacija SOS Mediterranee. Reševalci so ponoči s prvega čolna rešili 74 ljudi, nato pa danes z drugega gumenjaka še 102 človeka, med katerimi je bilo devet otrok in štiri nosečnice.

Kot je organizacija sporočila na Twitterju, so preživeli izčrpani, a v stabilnem stanju. Kam jih bo ladja odpeljala zdaj, ni znano.

Evropskim državam kljub prizadevanjem za zdaj ni uspelo vzpostaviti delujočega mehanizma za razdelitev migrantov po Evropski uniji. V minulih mesecih so morali migranti, ki so jih rešile ladje humanitarnih organizacij, čakati na morju, ker jih Italija in Malta nista želeli sprejeti, dokler druge država unije niso zagotovile, da bodo del bremena prevzele nase.

mehika Novice Na jugu Mehike razgnali karavano dveh tisoč migrantov

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • wickedwolf / 14.10.2019. ob 01:57 +2 0

  Pravi naslov bi bil, tihotapska ladja pomaga pri prevozu in nezakonitem prečkanju schengenske meje 170 migrantom. Humanost je termin, ki je povezan z nesrečo nekoga, tukaj pa gre za zavestno izsiljevanja , da bi bili bolj usmiljenja vredni na vsak čoln vkrcajo kako še nosečnico in otroke.

  +2 0
 • Kitty / 14.10.2019. ob 15:59 +1 0

  A spet? 200 dedcev in par otrok, nosečnic za kamuflažo! Teraj nazaj!

  +1 0
 • imediato / 14.10.2019. ob 09:38 +1 0

  Res je, tihotapska ladja bo ponovno protizakonito pripeljala ljudi v EU. Vsi, ki se na teh ladjah predstavljajo za humanitarce, lažejo. Resnica je popolnoma drugačna; v vsakem primeru ko pokličeš tunizijsko ali alžirsko obalno stražo, jih vedno pridejo prevzeti, kot so storili v mojem primeru, je pa res, da moraš počakati nekaj ur saj so že kar nekaj milj stran od obale.

  +1 0
delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin