Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 8. 2024,
19.57

Osveženo pred

1 ura, 6 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,11
Brazilija letalska nesreča nesreča nesreča

Natisni članek

Petek, 9. 8. 2024, 19.57

1 ura, 6 minut

Huda nesreča: v Braziliji strmoglavilo potniško letalo, preživelih ni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,11
NEsreča | Pot letala od vzleta do strmoglavljenja.  | Foto Flightradar24

Pot letala od vzleta do strmoglavljenja.

Foto: Flightradar24

V Braziliji je danes strmoglavilo potniško letalo z 62 ljudmi na krovu, je sporočila brazilska letalska družba VoePass. Nesreče letala, ki je strmoglavilo v mestu Vinhedo v zvezni državi Sao Paulo, ni preživel nihče, so po poročanju BBC sporočile lokalne oblasti.

Potniško letalo ATR 72-500 letalske družbe Voepass Linhas Aéreas je bilo na poti iz mesta Cascavel v brazilski zvezni državi Parana v metropolo Sao Paulo. 

Letalo je po navedbah brazilskih oblasti strmoglavilo na naseljeno območje. Brazilska televizijska mreža GloboNews je objavila posnetke območja, ki je bilo v plamenih, iz razbitin se je kadil dim. Policija, gasilci in civilna zaščita so na območje poslali reševalne ekipe, obveščene pa so bile tudi lokalne bolnišnice.

Letalo, na katerem je bilo 62 oseb, med njimi 58 potnikov in štirje člani posadke, je strmoglavilo po spiralnem nenadzorovanem spustu, kar je vidno tudi na številnih videoposnetkih nesreče, ki so jih posneli očividci. 

Po podatkih spletne strani za sledenje Flightradar24 je bilo letalo izdelano leta 2010 in je iz Cascavela odletelo ob 11.56 po lokalnem času.

V nesreči udeleženo letalo leta 2017, ko je bilo še v službi prejšnjega operaterja. | Foto: PK-REN / Wikimedia Commons V nesreči udeleženo letalo leta 2017, ko je bilo še v službi prejšnjega operaterja. Foto: PK-REN / Wikimedia Commons

Ob strmoglavljenju so letalo zajeli plameni, s kraja nesreče pa se je začel viti gost črn dim. Po poročanju brazilskih medijev je bilo na mesto strmoglavljenja napotenih več enot gasilcev, reševalcev ter pripadnikov vojaške policije ter civilne zaščite.

Brazilski predsednik Luiz Inacio Lula da Silva se je na dogodku, na katerem je bil govornik, žrtvam nesreče poklonil z minuto molka. Novico o nesreči je objavil na družbenih omrežjih: "Zelo žalostno. Izražam solidarnost z družinami in prijatelji žrtev."

Ne spreglejte