Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
26. 4. 2012,
13.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 26. 4. 2012, 13.11

8 let, 5 mesecev

George Soros: EU ni država in najbrž ne bo preživela, ampak bo razpadla kot Sovjetska zveza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

1

V zadnjem času so znova oživele teze o skorajšnjem koncu EU. Nič ni nemogoče, tudi razpad Evropske unije, vse bolj glasno opozarjajo poznavalci dogajanja v evropski sedemindvajseterici.

Potem ko je tudi novoizvoljeni predsednik Evropskega parlamenta Martin Schulz izjavil, da je kolaps Evropske unije povsem realen scenarij.

EU zelo podobna nekdanji Sovjetski zvezi Tudi ameriški milijarder in naložbenik madžarskega rodu George Soros je vse bolj prepričan, da bo EU končala tako kot nekdanja Sovjetska zveza, da bo razpadla. "Evropa je zelo podobna Sovjetski zvezi, evrska kriza ima zelo veliko možnost, da bo uničila Evropsko unijo!" V razpravi o izobraževalni politiki, ki jo je povzel Wall Street Journal, pred dnevi v Budimpešti je Soros primerjal krizo evrskega območja z razlogi, ki so v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja privedli do razpada Sovjetske zveze. V globoki socialni, gospodarski in moralni krizi lahko opazimo podoben proces razpadanja, poudarja Soros.

EU ni država! "Evro spodkopava politično kohezijo, če se bo to nadaljevalo, lahko to dokončno uniči Evropsko unijo," je prepričan kontroverzni ameriški milijarder. Gospodarstvo lahko raste iz prekomernega zadolževanja, ne more pa se zmanjševati iz prekomernega zadolževanja, je v Budimpešti zatrdil George Soros. Evropa se po njegovem mnenju sooča z dolgim obdobjem gospodarske stagnacije. Tudi nekatere druge države kot Japonska in posamezne države Latinske Amerike so prešle podobne "izkušnje", ampak EU ni država in najbrž ne bo preživela, opozarja ameriški milijarder.

Ne spreglejte