SiolNET. Novice Svet
1,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Francozi dobijo 2.500 evrov od države, če avto zamenjajo za električno kolo

1,84

termometer

francija kolo
Foto: Reuters

Francija je zelo inovativna pri doseganju zavez iz pariškega sporazuma za nižje ogljične emisije, vendar ni ne edina ne prva država, ki želi ljudi z denarjem spodbuditi k bolj zelenemu prevozu.

Francija bi dala svojim državljanom 2.500 evrov, če svoj star avtomobil zamenjajo za električno kolo, poroča Reuters. Zakon, ki bi državi tudi zakonito omogočil tovrstno pomoč svojim državljanom, je preživel že prvo glasovanje v parlamentu. Francija se je sicer v pariškem sporazumu zavezala, da bo do leta 2030 zmanjšala ogljične emisije za 40 odstotkov.

Finci in Latvijci pred Francozi

Francija ni prva država na svetu, ki se je odločila za podobno akcijo. Finska že nekaj časa svojim državljanom ponuja tisoč evrov, če avtomobil zamenjajo za električna kolesa ali letno vozovnico za javni promet. Do marca je 3.200 Fincev izkoristilo to priložnost.

Tudi Latvija ima enak program kot Finska, s to razliko, da lahko državljani denar porabijo tudi za nakup električnega skuterja. Do marca je državno spodbudo izkoristilo 8.500 Latvijcev.

pivo bar Digisvet Slovenska rešitev za še lažjo proizvodnjo piva Mark Zuckerberg Digisvet Facebook bo uporabnikom pojasnjeval, kdaj je vsebina satirična Bitcoin Digisvet Bitcoin ruši rekorde: je včeraj prišlo do prelomnega dogodka?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 7
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin