Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 3. 2014,
17.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 1. 3. 2014, 17.19

7 let, 12 mesecev

Evropski socialist Martin Schulz želi na čelo Evropske komisije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Stranka evropskih socialistov (PES) je na kongresu v Rimu za svojega kandidata za novega predsednika Evropske komisije formalno potrdila predsednika Evropskega parlamenta Martina Schulza.

Nemški socialdemokrat Martin Schulz je na kongresu v Rimu, ki se ga je udeležil tudi predsednik SD Igor Lukšič, dobil pričakovano podporo, saj je bil edini kandidat. Podprlo ga je 368 delegatov, dva sta bila proti, 34 se jih je glasovanja vzdržalo. Stranka je potrdila tudi program za evropske volitve 25. maja.

Lukšič: Schulz je najboljši kandidat Lukšič je dejal, da je bil Schulz logična izbira. "Ocenili smo, tako v slovenski socialdemokraciji kot v celotni družini socialnih demokratov in socialistov, da je z izkušnjami, ki jih ima doslej, Schulz najboljši kandidat," je dejal Lukšič, ki je v Rimu v okviru sedemčlanske delegacija SD, v kateri je tudi evropska poslanka Tanja Fajon. Kot je navedel prvak SD, je bil Schulz vodja poslanske skupine PES v Evropskem parlamentu, zadnji dve leti in pol je predsednik Evropskega parlamenta, ob tem pa govori vsaj pet evropskih jezikov.

Schulz se bo boril za nova delovna mesta Schulz je po potrditvi dejal, da bo njegova prva prioriteta, če bo izvoljen za predsednika Evropske komisije, ustvarjati dobra delovna mesta. "Želim zmanjšati vrzel med bogatimi in revnimi ter velikimi in majhnimi državami," je dejal. "Izgubili smo optimizem glede naše prihodnosti. V ospredje naših politik bi rad vrnil poštenost," je dejal kandidat PES za naslednika Joseja Manuela Barrosa.

Socialisti si želijo zmagati Stranka je na kongresu potrdila tudi svoj manifest "Za novo Evropo" oziroma program za majske evropske volitve. Kot je dejal Lukšič, v stranki evropskih socialistov delajo na tem, da bi na volitvah zmagali in tako omogočili politično podporo, ki je nujna za novo Evropo.

SD še zbira kandidate za evropske poslance Napovedal je, da bodo v SD listo za evropske volitve, ki bodo potekale 25. maja, sestavili do sredine aprila, trenutno pa so v fazi zbiranja kandidatov, ki se bodo potegovali za položaj evropskih poslancev.

Ne spreglejte