Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 4. 2023,
17.30

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,26

5

Natisni članek

Sisak urgenca bolnišnica Hrvaška

Sreda, 19. 4. 2023, 17.30

1 leto

Dve starejši ženski v siški bolnišnici na isti postelji. Direktor se brani: Bilo je kratko.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,26

5

Portugalska bolnišnica koronavirus sestra | Fotografija je simbolična. | Foto Reuters

Fotografija je simbolična.

Foto: Reuters

Na strani Hitna život 194 na družbenem omrežju Facebook je objavljena fotografija dveh starejših žensk, ki sta bili skupaj nameščeni na postelji za eno osebo v Splošni bolnišnici Dr. Ivo Pedišić v Sisku. Direktor bolnišnice v Sisku dr. Tomislav Dujmenović je potrdil pristnost fotografije in se branil s tem, da je bilo takrat preveč pacientov in da sta ženski ležali skupaj le kratek čas.

Kot je za Jutarnji list izjavil Dujmenović, je bilo v petek, 14. aprila, zgodaj popoldne v Splošni bolnišnici Sisek več kot 60 pacientov, med njimi veliko število resnih pacientov, ki so jih morali pregledati, opraviti diagnostično obravnavo in hospitalizirati. 

Povedal je še, da so z reševalnim vozilom v približno eni uri pripeljali tri hudo bolne osebe, ki so potrebovale oživljanje in so jih na urgenci priklopili na ventilatorje.

Poudarja, da sta bili zaradi pomanjkanja prostora v nekem trenutku dve ženski nameščeni na isti postelji, a le za kratek čas, dokler jima ni bil zagotovljen ustrezen prostor.

Direktor bolnišnice v Sisku dr. Tomislav Dujmenović je potrdil, da je fotografija pristna. Opravičuje se s tem, da je bilo takrat preveč pacientov in da sta bili ženi skupaj le kratek čas.

Dujmenović je v pojasnilu povedal še: "Zaradi velikega števila kompleksnih pacientov tem času sem osebno, skupaj z glavno medicinsko sestro, priskočil na pomoč osebju nujne medicinske pomoči. Poleg vsega naštetega sem poklical tudi direktorja zavoda za urgentno medicino (ZZHM), naj paciente z obronkov naše občine vozijo v okoliške bolnišnice in dal navodila zdravnikom interne medicine, da po pregledu paciente pošiljajo v okoliške bolnišnice, ki imajo večje kapacitete."

Zatrdil je še, da je bila v nekaj urah situacija pod nadzorom in da obžaluje, če je bila to neprijetna situacija za paciente, vendar je bila v tistem trenutku neizogibna, da bi se tako izognili veliko resnejšim in neprijetnejšim scenarijem.

Peking, požar, bolnišnica
Novice Požar v bolnišnici v Pekingu usoden za 29 ljudi, nekateri skakali skozi okna #video #foto
Splošna bolnišnica Izola
Novice Moški pred izolsko bolnišnico zabodel varnostnika #video
Splošna bolnišnica Brežice
Novice V brežiški bolnišnici živo pacientko razglasili za mrtvo #video
Ne spreglejte