SiolNET. Novice Svet
0,15

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Dramatični prizori z afriške obale #video

0,15

termometer

Po nesreči čolna v bližini obale Libije pogrešajo od 90 do 100 migrantov, je pozno v torek sporočila libijska mornarica. Na plovilu, ki je potonilo, je bilo več kot sto ljudi, rešili pa so jih 17, so sporočili.

[video: 67383 / ]

Kako so v Libiji rešili in oskrbeli okoli 300 migrantov. Video: AP 

Kot je dejal tiskovni predstavnik mornarice Ajub Kacem, so se preživeli oklepali čolna več ur, preden je prispela pomoč. Čoln je potonil v bližini mesta Homs, približno sto kilometrov vzhodno od Tripolisa. V ločenem incidentu je libijska mornarica po lastnih navedbah medtem rešila okoli 300 migrantov različnih narodnosti iz Afrike.

Preteklo soboto je prav tako blizu libijske obale potonil čoln z migranti, pri čemer pa je glede na podatke Mednarodne organizacije za migracije umrlo 64 ljudi. Libija je ključna tranzitna država za ljudi, ki poskušajo doseči Evropo. Glede na ocene je v državi, kjer vlada kaos in divja državljanska vojna, obstalo med 400 tisoč in milijonom migrantov, ki želijo doseči evropsko celino.

Med migranti se širijo kožne bolezni

Zasebna humanitarna organizacija SOS Mediterranee opozarja, da je zdravstveno stanje med njimi vse slabše. Med tistimi, ki se odpravijo na pot čez morje, namreč opažajo veliko znakov kožnih bolezni, kar po njihovem mnenju kaže na "katastrofalne higienske pogoje" v centrih, kjer v Libiji zadržujejo migrante.

Podobno zaskrbljenost je konec preteklega leta izrazil Visoki komisariat ZN za begunce (UNHCR). Številni v centrih čakajo do leto in pol, iz njih pa nato pridejo oslabljeni, dehidrirani, včasih celo kažejo znake nasilja, so ugotovili.

Komentarji

2

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • efranjo / 13.01.2018. ob 16:53 0 0

  ni škode

  0 0
 • efranjo / 13.01.2018. ob 16:56 0 0

  takole bi reku: migrante naj preživljajo države, ki so pomagale ubiti Gadafija. to so francija, anglija, amerika. hoteli so poceni nafto, naj imajo še migrante

  0 0
delitve: 6
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin