Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
26. 12. 2017,
12.12

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

2

Natisni članek

begunci migranti sneg

Torek, 26. 12. 2017, 12.12

6 let, 3 mesece

Begunci in migranti v kavbojkah in športni obutvi čez Alpe #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,10

2

Italijanski gorski reševalci iz Piemonta so pred dnevi v Alpah rešili šest migrantov oziroma beguncev, ki so bili prezebli. Pomoč so zavračali in so hoteli nadaljevati pot po snegu v slabih oblačilih in neprimerni obutvi.

Upanje po boljšem življenju begunce in migrante iz Afrike pelje po težki poti. Na skupino šestih so v Alpah naleteli italijanski gorski reševalci na 1.762 metrih nadmorske višine. Skupina je bila oblečena le v kavbojke in obuta v športno obutev.

"Vidno jih je zeblo in bili so slabo oblečeni ter opremljeni," je dejal eden od reševalcev.

Odkar sta Italija in Francija poostrili varovanje meje, migranti in begunci iščejo nove in nevarnejše poti.

Migranti in iskalci azila nezakonito vstopajo v Evropo predvsem po morski poti prek Sredozemskega morja ali po kopenski poti čez Balkan.

Po ocenah Organizacije za migracije je sicer letos pri poskusih prečkanja Sredozemskega morja umrlo najmanj 3.100 ljudi. Italijanske obale je letos doseglo okoli 118 tisoč ljudi.

V Sredozemskem morju rešili 255 migrantov

Kubanski begunci | Foto: Reuters Foto: Reuters V Sredozemskem morju so ponoči v treh ločenih operacijah rešili 255 migrantov, ki so s plovili skušali priti v Evropo, pri tem pa so se znašli v težavah. Dva čolna, s katerih so tudi poslali klic na pomoč, še iščejo.

Migranti so skušali Sredozemsko morje prečkati na gumenjaku in dveh čolnih, po navedbah italijanskih medijev pa so jih na varno prepeljali z ladjami človekoljubnih organizacij Proactiva Open Arms in SOS Mediterranee. Kot je sporočila italijanska obalna straža, bodo rešene migrante prepeljali na Sicilijo.

Najprej so odkrili plovilo s 134 ljudmi na krovu, med katerimi je bilo 36 mladoletnikov, kasneje pa še dva čolna s skupno 121 potniki. Dva čolna, s katerih so tudi poslali klic na pomoč, še iščejo. STA

Ne spreglejte