Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 5. 2020,
17.52

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62

2

policija Avstrija Koronavirus Alexander Van der Bellen

Natisni članek

Nedelja, 24. 5. 2020, 17.52

4 leta, 1 mesec

Avstrijski predsednik priznal, da je kršil ukrepe za zajezitev virusa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,62

2

Alexander Van der Bellen | Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je bil s soprogo v restavraciji, ko bi ta morala biti zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa že zaprta. | Foto Reuters

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je bil s soprogo v restavraciji, ko bi ta morala biti zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa že zaprta.

Foto: Reuters

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen se je danes opravičil javnosti, potem ko ga je policija ujela, da je na vrtu ene od restavracij v središču Dunaja kršil ukrepe, ki so bili sprejeti za zajezitev novega koronavirusa. S soprogo je bil namreč v restavraciji, ko bi ta že morala biti zaprta.

Avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen je dogodek potrdil in se za svoje ravnanje opravičil. Kot je dejal, sta s soprogo Doris Schmidauer prvič po začetku epidemije s prijateljema večerjala v eni od dunajskih restavracij. Nato so po njegovih besedah klepetali in pozabili na čas.

koronavirus Rusija
Novice Novo rekordno število smrtnih žrtev. Kdaj bodo dosegli vrhunec?

Van der Bellen priznal napako

"Resnično mi je žal. To je bila napaka," je dogodek obžaloval Van der Bellen. Nekaj po polnoči, ko so policisti v restavracijo prišli preverit, ali tam spoštujejo policijsko uro, sta imela avstrijski predsednik in njegova soproga na mizi še vedno vsak svojo pijačo.

V Avstriji so bari in restavracije zaradi ukrepov za zajezitev novega koronavirusa lahko odprti le do 23. ure. V nasprotnem primeru jih čaka visoka kazen, ki lahko znaša tudi 30 tisoč evrov. Restavracija je bila sicer v času, ko je policija preverjala spoštovanje ukrepov, že uradno zaprta, poroča STA.

Ne spreglejte