Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 10. 2012,
12.48

Osveženo pred

2 leti, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lacij

Torek, 2. 10. 2012, 12.48

2 leti, 1 mesec

Aretacije osumljenih korupcije v Laciju se nadaljujejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Italijanska finančna policija je aretirala Franca Fiorita, nekdanjega vodjo poslanske skupine Ljudstva svobode v deželnem parlamentu.

Franco Fiorito naj bi s sistematičnim poneverjanjem obračunov stroškov javno blagajno oškodoval za 750.000 evrov. Tožilstvo, ki je prejšnji mesec proti njemu vložilo obtožnico, je zahtevalo aretacijo, ker naj bi obstajala nevarnost, da bi Fiorito zbežal in s seboj odnesel tudi dokumente o spornih poslih.

Odkritja o bakanalijah članov Ljudstva svobode so sprožila precejšnje razburjenje v Italiji. Deželni poslanci stranke v Laciju naj bi namreč za razkošne zabave, potovanja in podobno javno blagajno oškodovali za več milijonov evrov. Z denarjem davkoplačevalcev naj bi si deželni poslanci iz vrst Ljudstva svobode nakupovali drage iphone in torbice znamke Gucci. Plačevali naj bi si tudi zasebna potovanja in bivanja v dragih hotelih. V studiih Cinecitta v Rimu pa so priredili razkošno božično zabavo z gladiatorji in vestalkami za 57.000 evrov.

S prstom kaže na Renato Polverini Državni tožilci so zato sprožili preiskavo proti več deset visokim predstavnikom stranke, v ospredju pa se je znašel predvsem 41-letni Franco Fiorito, sicer blagajnik stranke, ki pa odgovornost zavrača. Fiorito je tako na zaslišanjih pri preiskovalcih prst uperil tudi v predsednico deželnega parlamenta v Laciju Renato Polverini, ki naj bi bila o poneverbah denarja, namenjenega stranki, najbolje obveščena. Polverinijeva, ki velja za tesno sodelavko nekdanjega premiera Silvia Berlusconija, je minuli teden zaradi škandala že odstopila s položaja.

Opozicija je zaradi aretacije Fiorita že zahtevala čimprejšnje nove deželne volitve v Laciju. Italijansko tožilstvo medtem preiskuje sum zlorabe javnih sredstev še v najmanj šestih deželah, in sicer v Piemontu, Kampaniji, Bazilikati, Emiliji Romagni, Siciliji in Sardiniji.

Ne spreglejte